Камара на автомобилните превозвачи в България получи уверение от Агенция

...
Камара на автомобилните превозвачи в България получи уверение от Агенция
Коментари Харесай

Няма да глобяват тировете при промяна на маршрутната си карта

Камара на автомобилните превозвачи в България получи увещание от Агенция „ Пътна инфраструктура “ и Националното тол ръководство, че няма да бъдат налагани санкции, при положение на отблъскване на тежкотоварно транспортно средство, когато това касае изчакване за прекосяване през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ Русе. Това оповестиха от Камара на автомобилните превозвачи в България.
Прочетете още
Както стана ясно, с цел да се оправят с тапите от камиони край Русе, вътрешното министерство взе решение да отбива тежкотоварните транспортни средства в три прилежащи на Русе области – Стара Загора, Велико Търново и Разград. Това ще докара до нарушение на заложения маршрут в маршрутната карта, която водачите са длъжни да закупят, с цел да преминат по платената част на републиканската пътна мрежа.

Именно заради тази причина КАПБ се обърна с апел към АПИ и Научно-техническо управление, в такива случаи наложените наказания да бъдат преразгледани, защото в тази ситуация става въпрос за форс мажорни условия. КАПБ упорства и за удължение на периода на маршрутните карти, който всекидневно е 24 ч. от момента на нейното издаване, само че в актуалната обстановка той би трябвало да бъде минимум 72 ч., тъй като нито един водач или притежател на транспортна компания не знае по кое време обещано транспортно средство ще премине през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “ Русе.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР