Към водещата тема в последните дни - мръсният въздух. Зелен

...
Към водещата тема в последните дни - мръсният въздух. Зелен
Коментари Харесай

София отново е в плен на мръсния въздух

Към водещата тематика в последните дни - мръсният въздух. " Зелен " билет за градския превоз в София през днешния ден. Еднодневната карта е на стойност 1 лев и важи за всички линии. Мярката се вкарва поради високите равнища на фини прахови частици.
Снимка: btvnovinite.bg
Дъждът в столицата оказа помощ за разчистването на гъстата мъгла от последните дни, само че и тази заран беше регистрирано повишено количество фини прахови частици. Засега те са по-малко от през вчерашния ден.
Снимка: Ладислав Цветков
В плен на мръсния въздух попаднаха всички квартали без изключение, а от Общината пуснаха „ Зелен билет”. Срещу 1 лев столичани могат да употребяват публичния превоз през целия ден. Превозният документ може да се закупи от пунктовете на Центъра за градска подвижност, касите на метрото, от водачите на транспортните средства и посредством мобилното приложение.

Продължават и инспекциите за нерегламентирано горене на боклуци, които започнаха нощес.

Нощна инспекция за нерегламентирано изгаряне на боклуци Ако проверяващите намерят извършител, който гори непозволени материали, санкцията стартира от 300 лева

Предстои да бъдат изпълнени ограничения за замяна на битовото отопление на семействата, които се отопляват на дърва и въглища, това ще бъде по план финансиран от Оперативна стратегия „ Околна среда”.
Снимка: Ладислав Цветков

От Столичната общината приканват хората да не употребяват персоналните си коли и да се възползват от краткотрайните буферни паркинги в крайни десни ленти на огромните булеварди или да се качат на градския превоз.
Снимка: Ладислав Цветков

Пулмолозите сигнализират, че еднократните маски не защищават от фините прахови частици и поучават да употребявате шала си. Лекарите приканват хората с хронични респираторни и сърдечно-съдови болести да заобикалят нескончаем престой на открито.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР