Към позицията на България по темата с еврочленството на Северна

...
Към позицията на България по темата с еврочленството на Северна
Коментари Харесай

Радев: По темата Северна Македония няма натиск, но изведнъж станах много интересен

Към позицията на България по тематиката с еврочленството на Северна Македония има голям интерес. Това съобщи президентът Румен Радев, който в идващите дни ще посети Рим дружно с македонския си сътрудник Стево Пендаровски. Двамата ще почетат делото на светите братя Кирил и Методий, само че в това време не престават догадките дали България ще даде зелена светлина под напън от европейските водачи.

От думите на Радев се разбра, че все още страната ни не е подготвена на отстъпки. Но ползата към тематиката се ускорява и президентът загатна, че България се държи отговорно и не трябва да позволява нови проблеми за съюза. Той добави, че на 11 юли следва съвет на европейските водачи и евентуално тогава ще има някакво решение.

" Мога да кажа, че внезапно станах доста забавен за всички европейски водачи. На ден имам предложения и приказвам най-малко с двама министър председатели, един президент и един еврокомисар. Така че към България има голямо внимание. Няма да споделям думата " напън ", само че да не забравяме – България е страната-член на Европейски Съюз. И това значи доста. Ние ще се обърнем за взаимност към останалите членове на Европейски Съюз ", съобщи президентът.

Според него взаимната аудиенция с Пендаровски в Рим е огромен триумф. Освен всичко останало двете делегации ще пътуват с един аероплан, изясни президентът.

" Аз мисля, че методът за решение на всички проблеми, методът за отваряне на европейския път на нашите братя от Северна Македония минава преди всички през София. Ние би трябвало между тях умерено, искрено и отговорно да седнем и да решим нашите двустранни проблеми ", сподели президентът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР