Към онзи етап преценихме, че няма да е чак толкова

...
Към онзи етап преценихме, че няма да е чак толкова
Коментари Харесай

Бонев призна, че са подценени темата с ДС-родата на Терзиев


Към оня стадий преценихме, че няма да е чак толкоз огромен информационен проблем, изясни той

" Обемът и резултатът на офанзивата против претендента на " Продължаваме промяната-Демократична България " и " Спаси София " за кмет на София Васил Терзиев поради принадлежността на неговия татко, дядо и други родственици към Държавна сигурност се подцени. Васил Терзиев беше задоволително правилен в границите на договарянията преди номинирането му да даде информацията за предишното на неговите родственици. Ние не бяхме сюрпризирани от този факт, към оня стадий преценихме, че той няма да е чак толкоз огромен информационен проблем. Същевременно обаче желая да направя много съществено разграничаване сред обществените мрежи и действителния живот на терен. За последните 10 дни организирахме близо 40 събития с жители в много квартали на София, откогато стартира акцията. Единици са тези, които изобщо повдигат тематиката за Държавна сигурност ".

Това разгласи пред БНР Борис Бонев, претендент за лидер на листата общински съветници на обединяването за присъединяване в локалните избори в София - Политическа партия, Демократична България и " Спаси София ".

Той съобщи, че неговото семейство е претърпяло репресии, само че се е научило да прости и не желае обединяването да стане жертва на сходно изместване на погледа от значимите неща, за която даже претендентът им не носел отговорност.

" Важното е, че още при започване на договарянията на масата беше сложена задачата - София да получи бърза рационализация и развиване след локалните избори. София да бъде избавена от 18-годишното ръководство на ГЕРБ. През тези години градът ни не навакса, даже изостана от съперниците си. Виждам големия капацитет на нашия град, който се пропилява от неамбициозни, корумпирани и некомпетентни хора ".

Той акцентира, че по-ранното излизане на терена на акцията цели да покаже, че от обединяването са отворени и подготвени да отговорят на въпросите на хората.

„ Мащабни вложения в кварталите. Борба против корупцията. София - чист, зелен и спретнат град. Ще влагаме средствата на София в такива поправки, които да оправят градската среда от фасада до фасада, а не на кръпки и на парче. Има над 30 терена, които са подобаващи за монтажни паркинги. Като за четири години могат да бъдат стартирани най-малко 20 паркинга, а приведени в употреба - най-малко 10. Екипът ни има готови огромен брой промени в общинските наредби, с цел да се понижи до най-малко човешкият, субективният фактор. Планира се смяна на ръководството на Столичен инспекторат “, даде обещание той.

„ Спаси София " няма да мълчи за проблемите, както и до момента. Компромис със София няма да вършим. Ако комфортът на националната власт е за сметка на промените в София, то нашите сътрудници ще би трябвало да си търсят различен съдружен сътрудник. Не сме се блъскали 14 години с толкоз старания и труд, с цел да може най-после всичко това да бъде хвърлено в кофата “, закани се още той.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР