Към необичайна форма на протест прибягват заведения в Пловдив, които

...
Към необичайна форма на протест прибягват заведения в Пловдив, които
Коментари Харесай

Дискотеки и барове готвят уикенд протест

Към необикновена форма на митинг прибягват заведения в Пловдив, които са недоволни от въведените ограничавания поради пандемията. Две от най-големите нощни заведения възнамеряват да работят на цялостни обороти, само че единствено през уикенда. Примера им се канят да последват и други питейни заведения и клубове. Повечето заведения, които не сервират храна, обаче ще продължат да са отворени за клиенти, само че съобразено с новите условия. Дори и тези, които имат жива музика или посетител DJ, са трансформирали началния час на участията, тъй че програмата да завърши най-късно до 23:00 часа. Към момента няма публична информация за нощни заведения и клубове, които да затварят изцяло порти в Пловдив.

Всички притежатели чакат точно в петъчната и съботната вечер инспекциите от полиция и здравните управляващи да са най-сериозни. Най-стриктни се оказват заведенията в централната градска част и " Капана ", където има над 45 бара и нощни клубове.

Ресторантьорите също са недоволни от наредбите за ограничение на потенциала им през идващите два месеца. Според хората от сектора това значи всеобщо да работят на под 50% от действителния им потенциал. Друг сериозен проблем е, че с идването на есента и началото на захлаждането и дъждовете на практика местата на открито стават неизползваеми. " Направиха ни мечешка услуга ", заключи пред " Марица " Димитър Василев, притежател на ресторант в " Тракия ".

Той твърди, че техният отрасъл е обект на дискриминация, и даде образец с огромен магазин, който продава играчки. " В 18:30 там беше по-претъпкано от всяка дискотека и клуб - половината клиенти бяха с маски под носа, а някои въобще не носеха ", гневи се ресторантьорът.

На този стадий притежателите на заведения не възнамеряват нов митинг на локално равнище в Пловдив. Всички обаче са безапелационни, че ще изчакат да мине уикендът, след което ще вземат решение по какъв начин да продължат да бранят настояванията си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР