Към настоящия момент системата за ранно предупреждение за бедствия, аварии

...
Към настоящия момент системата за ранно предупреждение за бедствия, аварии
Коментари Харесай

Системата за бедствия и аварии ще обхваща над 51% от населението

Към сегашния миг системата за ранно предизвестие за бедствия, повреди и обявяване известява 39% от популацията на България. С тази рационализация, която направихме, новите общински центрове за обявяване на популацията за бедствия и повреди ще обзет над 51%. Това разгласи служебният екоминистър Росица Карамфилова на брифинг в Министерски съвет.

Проектът визира 96 общински центъра и население от над 650 000 души.

Системата е съвременна, основна и дава информация за злополучие от наводнения и всевъзможен различен темперамент. Системата ще дава и гласово обявяване и известие.

Карамфилова изясни, че това е първата стъпка, която страната подхваща, с цел да модернизира системата със средства по оперативна стратегия. Този инструмент постоянно е бил основен, само че нуждата от нейната рационализация е стояло на назад във времето. Заедно с Министерство на вътрешните работи, ние освен че успяхме да заделим средства по оперативна стратегия с оглед недопускане загубата на средства, само че направихме разбор в края на 2022 година, идентифицирахме опциите и резултатите са налице. Това е един от най-бързо осъществените проекти от началото - от ноември месец предходната година до сключването на контракта през февруари месец, удовлетворена е Карамфилова.

Тя добави, че всичко се е случило посредством работата на всички министерства. С тази стъпка се вършат няколко стъпки напред за основен предпазен инструмент за обявяване на популацията за ранни бедствия, предизвестия и повреди, разяснява служебният екоминистърът.

От своя страна служебният вътрешен министър Иван Демерджиев подсети, че Министерство на вътрешните работи за повторно избавя план.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР