Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви –

...
Към настоящия момент са идентифицирани телата на три жертви –
Коментари Харесай

Равносметката след потопа: Три жертви, сред тях – председателят на съда в Царево

Към сегашния миг са разпознати телата на три жертви – двама мъже и жена, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Една от жертвите на стихията в Царево е ръководителят на Районния съд в Царево, заяви министърът на правораздаването Атанас Славов

С голямо огорчение разбрах, че една от жертвите на стихията в Царево е ръководителят на Районния съд в Царево арбитър Мария Москова, която отдаде целия си живот на магистратската специалност, написа министърът на правораздаването Атанас Славов в профила си във Фейсбук.

„ Искам да изразя своите най-дълбоки съболезнования на роднините и околните ѝ, както и на роднините и околните на останалите жертви на това безпощадно злополучие! Случилото се в Царево за следващ път ни сподели какъв брой нежен е човешкият живот и какъв брой безпомощни сме пред силата на природата. Моля се за хората на Царево в тяхната битка за възобновяване на естествения си живот! “, показва министър Славов.

Полицейски екипи на ОДМВР – Бургас контролират придвижването по всички пътни артерии на територията на Община Царево.
Заради преливане на река Велека
към сегашния миг няма достъп до Синеморец. Органите на реда реализират и линеен надзор за недопускане на свлачищни процеси на скална или земна маса в рисковите зони. Екипите реализират и надзор по отношение на развалена или унищожена благосъстоятелност на жители, за недопускане на мародерски дейности. Служителите на зонално жандармерийско ръководство в Бургас оказват помощ и упътват нуждаещи се от подпомагане.

Екип на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Бургас, дружно с непринудено формирование от Пловдив, по Закона за отбрана от бедствия освобождават пътя за село Фазаново, посредством изрязване и пренасяне на дървета и клони, както и ревизират проходимостта на пътя.

Екипи огнеборци реализират отводнителни дейности в
село Лозенец и къмпинг „ Оазис “.
Допълнителни екипи с хидрофорни помпи изпомпват следено вода от два язовира в Лозенец, за недопускане на преливането, а водолази търсят по море и наоколо до сушата разнообразни рискови предмети, отнесени от придошлата вода.

Пожарникари вземат участие и в изпомпването на вода от приземните етажи на хотели и къщи, включват се и в обезпечаването на храна на нуждаещите се. Доброволци работят на терен в село Кости и оказват подпомагане на локалното население, показват още от вътрешното министерство.

Гранично-полицейски транспортен съд е в акваторията на Царевския залив за подкрепяне на дейностите по търсене и избавяне.

Министерството на околната среда и водите се включи в антикризисните дейности на българските институции. Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ (БДЧР) задейства своето оперативно звено и следи за положението на водните течения. Особено внимание се обръща на водите, излизащи от двата общински микроязовира в община Царево.

След наводнението къмпинг „ Арапя “ е трансфорат в тресавище, а хората не престават да изваждат покъщнината си от бунгалата и караваните.
„ Апокалипсис, за негативно време равнището на водата се подвигна, метър и половина “, разяснява пред БНР свидетел и потърпевш от водната буря.
Според жена, която също е потърпевша, водата е донесла дънери и отпадъци. „ Събирахме всички отпадъци, с цел да създадем път, с цел да мине водата “, сподели потърпевшата.

По думите ѝ: „ Всичко е в тиня – посуда, шкафове, водата беше до височината на масата и минаваше през прозореца “.

Под думите ѝ водата е пристигнала от дерето над къмпинга.

За почистването и възобновяване на село Кости е
нужна техника,
оповестиха от Община Царево. Оттам осведомиха, че на мястото има доброволци и оказват помощ, само че има потребност от машини.

От Община Царево оповестиха още, че са почнали дейности по изваждане на коли от водата на плаж Арапя. Предстои изваждане и на доста животни от морето. Към момента няма бедстващи хора.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР