Към настоящия момент, с позицията на министър-председателя, не се налага

...
Към настоящия момент, с позицията на министър-председателя, не се налага
Коментари Харесай

Цветанов: Към момента не се налага парламентът да излиза с декларация по случая "Скрипал"

Към сегашния миг, с позицията на министър-председателя, не се постанова българският парламент да излиза с обща декларация. Това съобщи пред публицисти в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов Цветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 година в София. През 1987... към профила след ексклузивен Председателски съвет, на който е разисквано настояването на Българска социалистическа партия за обща декларация по случая "Скрипал ".

Цветанов съобщи, че днешното решение на премиера реакцията на България към Русия по случая "Скрипал " да се ограничи с извикване на посланика ни от Москва за съвещания е на база извършения Съвет за сигурност към Министерския съвет. Информацията, която те са обсъждали, не е притежание на народните представители, уточни Цветанов. По думите му, според Конституцията държавното управление е институцията, която може да дефинира позицията за вътрешната и външната политика на страната. Това, което може да направи Народното събрание, е способените парламентарни комисии да изслушат министри и на база на нова информация вероятно да се търси опция за обща декларация.

Цветанов изясни, че на Председателския съвет е прочел главните акценти от решението на Съвета на Европейски Съюз по случая "Скрипал ", в което се показва отношението към Русия и поддръжката към Англия. Българска социалистическа партия не бяха доста отзивчиви това нещо да откри място в декларацията, разяснява той. Единственото, към което показаха цялостното си удовлетворение, е че поддържаха премиера за това, че няма да гоним съветски дипломати, сподели Цветанов.

"Информацията, с която през днешния ден са разполагали всички представители в Съвета по сигурността, ние не разполагаме с нея. И всяка една друга теза би могла да бъде в несъгласие на информацията, която са обсъждали, и решението, което са взели. Аз споделям, че България би трябвало да бъде солидарна с евроатлантическите страни ", акцентира Цветанов. Аз съм уверен, че от обстоятелствата, с които разполага Англия, нямам безусловно никакви подозрения за това, което те споделят, и това, което те отстояват, съобщи той.

"Ние разчитаме на спомагателните доказателства, които ще се събират, и позицията, която ще бъде надграждана, на България. С днешната позиция министър председателят Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила оставя опцията при задоволително спомагателни доказателства да имаме и смяна на позицията си по отношение на отзоваването или изгонването на съответни представители на дипломатическите задачи на Русия ", уточни той.

Цветанов е попитал Българска социалистическа партия какви са били доказателствата за нарушаването на интернационалното право за анексирането на Крим. Ние би трябвало да бъдем с доста ясната позиция дали желаеме да бъдем част от развитите демократични страни, да бъдем част от евроатлантическия пакт или желаеме да толерираме това, което се случи и в Крим, разяснява той.

Попитан дали България може да влезе в ролята на медиатор сред Европейски Съюз и Русия, Цветанов съобщи, че страната ни ръководи Съвета на Европейски Съюз и може да играе дейна роля. Вие знаете, че това ходатайство, което направи министър председателят сред Европейски Съюз и Турция, беше регистрирано извънредно високо, добави той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР