Към началото на май доверието в правителството е 26%, а

...
Към началото на май доверието в правителството е 26%, а
Коментари Харесай

Симеонов: Доверието в кабинета пада, но българите нямат желание за предсрочни избори


Към началото на май доверието в държавното управление е 26%, а недоверието 62,4%. Въпреки това 44,1% от българите не желаят предварителни избори, а за нов избор са 24,3%.

Това демонстрира проучване на социолозите от " Галъп интернешънъл ", направено измежду 805 пълнолетни българи, сред 29 април и 6 май посредством директно изявление " лице в лице " с таблети измежду двустепенна извадка на инцидентен принцип, представителна за пълнолетното население на страната.

„ Традиционно в България доверието към държавните управления е ниско. Това е базисно предписание “, разяснява политологът и социолог Първан Симеонов в „ Тази заран “.

Така че, по думите, му „ това не е вест “, тъй като в множеството случаи държавните управления стартират своята работа с невисок рейтинг и имаме малко изключения като кабинетът „ Сакскобургготски “ или „ Борисов 1 “.

За да има предпочитание за предварителни избори, би трябвало да има опция, а такава не се е формирала, уточни Първанов.

Политологът уточни, че и нежеланието за оставка на държавното управление се дължи и на тежката обстановка на сигурност с войната в Украйна и рецесиите, свързани с тях.

Ако се проведат в този момент избори, осем празненство ще влизат в Народното събрание и той ще бъде още по-фрагментиран, уточни Симеонов.

ГЕРБ е първа мощ с 24,9% поддръжка против 18,2% за " Продължаваме промяната ". ПС и " Възраждане " са съвсем изравнени. При " Възраждане " обаче може да се чака и прочут " прикрит избор " в действителна изборна обстановка, означават социолозите.

А при Движение за права и свободи пък следва да се има поради и евентуалния избор от Турция, припомня " Галъп ". Пета мощ е Българска социалистическа партия. Партия " Български напредък " на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев би получила 5,6 на 100 поддръжка.

5,5 % получава „ Демократична България “. Осма по-големина мощ ще е „ ИТН “ с поддръжка 5,4%.

Румен Радев е с 46,4%, следван от Стефан Янев. Премиерът Кирил Петков се употребява с 28,9% доверие, а Асен Василев с 25,2%.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР