Към момента задълженията на “Топлофикация София към “Булгаргаз възлизат на

...
Към момента задълженията на “Топлофикация София към “Булгаргаз възлизат на
Коментари Харесай

Топлофикация София дължи 200 млн. лв. на Булгаргаз -подробности -СНИМКИ-ВИДЕО

Към момента отговорностите на “Топлофикация София ” към “Булгаргаз ” възлизат на близо 200 милиона лв.. Сумата е насъбрана за последната година и половина. Това заяви шефът на софийския Топлоелектрическа централа Александър Александров.
Същевременно събираемостта от клиентите е почти 97%.
Столичната “Топлофикация ” и “Булгартрансгаз ” оповестиха, че ТЕЦ-ът публично е регистриран на енергийната борса и към този момент е търгувал газ от нея.
“Oт предходната седмица „ Топлофикация “ е ползвател на мрежата на „ Булгартрансгаз “ и ползвател на газовия хъб Балкан “, заяви изпълнителният шеф на публичния газопреносен снабдител Владимир Малинов. За няколко дни са осъществени две покупко-продажби по закупуване на газ.
На 10 февруари „ Топлофикация София “ е закупила количество от 1000 мегаватчаса. Същото количество ще бъде купувано до края на седмицата всеки ден, изясни изпълнителният шеф Александър Александров.
През месец март ТЕЦ-ът възнамерява количество от 100 000 мегаватчаса. Следващите месеци проектите са да се усилват размерите природен газ.
Настоящите обвързващи контракти на „ Топлофикация “ с „ Булгаргаз “ изтичат в края на годината. Очаква се най-късно до началото на идната година „ Топлофикация “ да си набира половината от потребяваното синьо гориво от газовата борса.
На въпрос за насъбраните отговорности и по какъв начин считат да обезпечават средства за борсата, шефът на „ Топлофикация “ съобщи, че и все още обслужват правилно контрактуваните разсрочени заплащания към „ Булгаргаз “. Миналия месец към компанията са преведени 54 млн. лв., което на процедура е фактурата за декември. „ Нямаме терзания, че доникъде на годината отговорностите ще бъдат покрити “, увери Александров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР