Към момента в София има най-голям брой поставени под карантина

...
Към момента в София има най-голям брой поставени под карантина
Коментари Харесай

Полицията в София все още не е искала трафични данни заради коронавируса

Към момента в София има максимален брой сложени под карантина - 13 хиляди души

© Цветелина Белутова В София няма нито едно направено искане от полицията за откриване на трафични данни за следене на хора, които са били подставени под карантина, само че не я съблюдават. Това излиза наяве от отговор на Софийския областен съд (СРС) до " Капитал ".

Преди три седмици с промени в Закона за електронните известия (ЗЕС) беше дадена опция на шефовете на регионалните дирекции на полицията и Главна дирекция " Национална полиция " да изискват от операторите информация за употребените кафези от мобилния телефони за " насилственото осъществяване на наложителната изолираност и болничното лекуване на лица по член 61 от Закона за здравето, които са отказали или не извършват наложителна изолираност и лекуване ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Допълнението беше вкарано сред първо и второ четене в преходните и заключителните разпореждания на Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние. Начинът, по който беше направена смяната, и фактът, че данните ще се желаят без авансово позволение от съда, а с следващо съобщение, предизвикаха рецензии към измененията.

От отговора на районния съд излиза наяве, че от влизането в действие на измененията двете структури на полицията, които попадат под негова пълномощия - Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) и Главна дирекция " Национална полиция ", не са уведомявали съда, че са изискали такива данни от мобилните оператори. По данни от осведомителната система за битка с COVID-19 към днешна дата в София има максимален брой сложени под карантина - 13 хиляди души.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР