Към момента ситуацията пред кабинетите на личните лекари е трагична,

...
Към момента ситуацията пред кабинетите на личните лекари е трагична,
Коментари Харесай

Георги Миндов: Кошмар е, изнемогваме!

Към момента обстановката пред кабинетите на персоналните лекари е трагична, има цялостно комплициране на потоците и няма безусловно никакъв ред. За това призна ръководителят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари Георги Миндов в утринния блок на Българска национална телевизия.

" Кошмар е за нас и изнемогваме ", безапелационен бе Миндов, съгласно който би трябвало да бъде въведен цялостен локдаун в София, в случай че желаеме да оживеем и да нямаме повече жертви. В момента легловата база е съвсем запълнена, има към този момент умряли хора в колите за спешна помощ, не би трябвало да бъде допускана обстановката от есента на предходната година, прикани лекарят. 

„ Въобще не би трябвало да си играем на ограничения, мерчици и коронавирус зони. Трябва да бъде въведен цялостен локдаун на безусловно всичко “, настоя Георги Миндов. Трябва да стиснем зъби, да не даваме повече жертви и да не умират хора в колите за спешна помощ като в предходната вълна, която даже я задминахме, добави Георги Миндов. 

Според него коронавирус зоните в сегашния си тип не работят и не правят работа. Трагично е ситуацията и никои не би трябвало да си прави някакви други сметки, предизвести Миндов и добави, че самите медици стават огнище на ковид с хаоса пред кабинетите на персоналните лекари.

Георги Миндов уточни, че все още има 691 000 сложени дози ваксини. Ако бъде разграничени главно на две имаме към 400 000 имунизирани.

51% от лекарите са имунизирани в София, а имунизираните учители са 26%. Само 18% от хората над 65-годишната са имунизирани.

При Георги Миндов има предпочитание за имунизация единствено с третата бустерна доза, само че за първата доза няма предпочитание от страна на хората.  Личните лекари нямат изпратени инструкции от Министерство на здравеопазването, заповед или разпореждане да слагат третата доза, а имат единствено рекомендации. Ако на следващия ден нещо стане с нашите пациенти, отиваме не знам къде, отиваме в правосъдната зала, сподели в умозаключение на изявлението си по Българска национална телевизия Георги Миндов. 

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР