Към момента през платформата са изпратени общо 47 запитвания от

...
Към момента през платформата са изпратени общо 47 запитвания от
Коментари Харесай

Адвокатска кантора на клик разстояние

Към момента през платформата са изпратени общо 47 запитвания от консуматори

© Анелия Николова Още по тематиката
Публиката ще има опция да дефинира районните спечелили
10 авг 2017
Крайният период за присъединяване е 15 октомври, а фирмите ще се състезават в осем категории
31 юли 2017

Българската се пробва да цифровизира правните услуги. Младият бизнесмен и правист по обучение Николай Младенов, който е основал стартъпа, създава онлайн платформа, свързваща консуматори, които търсят правна помощ, с адвокати, които могат да им я дават. Правните експерти от своя страна могат елементарно да намират клиенти, да работят по забавни за тях проблеми, както и да популяризират себе си или адвокатската фирма, в която работят.

Запълване на бизнес ниша

" В процеса ми на образование по право в СУ " Св. Климент Охридски " се срещнах по-отблизо с правната сфера и видях, че никой не употребява наличните технологии, на база на които други промишлености към този момент са цифровизирани, макар че могат доста да улеснят доста от процесите в сферата. Така се роди концепцията за такава платформа, където всеки да може да има достъп до юрист при нужда с няколко клика онлайн ", споделя пред " Капитал " създателят на Consult.law.

Идеята на платформата е валидирана по време на първия сезон на aкселератора за започващи компании The Founder Institute, който Младенов приключва сполучливо през 2016 година Година по-късно той публично стартира цялостната версия на платформата Consult.law.

Как работи

След като основат собствен профил в платформата на Consult.law, потребителите могат изцяло гратис да изпратят питане към професионални адвокати, като в детайли опишат проблема си и посочат какви са съответни правни потребности, които търсят, свързани с него.

Адвокатите от своя страна също си основават професионални профили, които са дейни против месечна такса от 49 лева за прилагане на системата, като са планувани отстъпки при ангажиране с абонамент за по-дълъг интервал. Consult.law автоматизирано генерира запитванията съгласно нужната правна помощ и ги изпраща на способените експерти в региона. Всеки, който прояви интерес към описания проблем, може да изпрати своето неангажиращо предложение за взаимна работа. Потребителят може да съпостави всички оферти и да избере най-подходящото за него.

За да подсигуряват качеството и легитимността на юристите, от започващата компания ревизират в адвокатския указател всеки искащ да влезе в платформата, откъдето получават информация за това дали е практикуващ специалността си и дали е претърпявал санкции. " Тези инспекции се вършат и на контролирана база след това, тъй че да можем да подсигуряваме, че всеки юрист, който взе участие в платформата, разполага с нужната подготовка и права да бъде подобен. Адвокатите, които сега вземат участие в платформата, са със междинен юридически стаж от над 10 години. Въпреки това в уеб страницата ни е планувана и форма за шерване на усещания от работа с юрист, където потребителите могат да споделят своите мнения за даден юрист, с който са работили ", изяснява Младенов.

Какво следва

Към момента през платформата са изпратени общо 47 запитвания от консуматори, обхващащи правни проблеми от целия набор правни дялове и браншове. " Участващите юристи в платформата все още са 10, практикуващи в разнообразни сфери и най-вече от София, въпреки че запитванията, които получаваме, са от цяла България. Имаме потребност от повече юристи, които да вземат присъединяване, с цел да могат да поемат размера генерирани запитвания ", споделя още Младенов.

За момента младият бизнесмен съумява самичък да финансира плана, само че търси външна инвестиция за разширение на екипа и излизане не непознати пазари. Именно това са и задачите му за по-бързо развиване на платформата. " Плановете са при първа опция този модел да се изнесе към непознати, по-големи пазари с висока конкуренция за правни услуги като Англия, Италия, Испания, Германия и други ", добавя създателят на Consult.law.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР