Към момента нямаме официален акт от Министерството на здравеопазването, който

...
Към момента нямаме официален акт от Министерството на здравеопазването, който
Коментари Харесай

Просветният министър с важна информация ще има ли грипна ваканция

Към момента нямаме формален акт от Министерството на здравеопазването, който да изисква от нас предприемане на дейности, свързани с вероятно неприсъствено образование в учебните заведения предвид на епидемиологичната обстановка във връзка на упования възможен грип.

Това сподели пред публицисти служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов в отговор на въпрос дали има наставление от Министерството на здравеопазването за идна възможна така наречен грипна почивка и по какъв начин ще работи МОН - дали ще има в действителност почивка, или ще има онлайн образование . Темата вълнува шефове на огромни учебни заведения, откакто доста от учениците не вървят на учебно заведение поради заболяване от грип .

" Министерството на образованието има опит в образуване на образователния развой по време на такива обстановки, където се постанова по различен метод да се провежда образователният развой, съгласно това каква е епидемиологичната конюнктура в страната. Има съответните законови разпореждания и подзаконов нормативен акт, който урежда тази активност и едвам когато бъдем сезирани, и дай Боже това да не се случва, от способените органи за това, че се постанова предприемане на такива ограничения , ние навреме ще се организираме по този начин, че да не бъдат нито родителите, нито децата, нито учителите и шефовете, сюрпризирани от това по какъв начин ще протече образователният развой ", безапелационен беше министърът.

" Тук става дума за принцип, който води до това, че компетентността преди всичко е на органите на Министерството на здравеопазването и по-късно по места, предвид на това в коя област или в коя община ограниченията постановат едно или друго деяние, да се реши коя от формите ще се избере, с цел да се провежда дейно образователният развой. И както всички го желаеме, и сме си го сложили като цел, да бъде лимитирана до най-малко опцията за неприсъствено образование ", съобщи просветителният министър.

От МОН означиха, че от 1 до 5 февруари, в това число ще има междусрочна почивка за учениците , която е за отмора сред първия и втория образователен период на актуалната образователна година.

На въпрос дали има към този момент мнение на МОН в кои класове ще бъдат изменени образователните стратегии, министър Пенов сподели, че дефинитивно мнение на министерството по отношение на актуализирането на образователните стратегии, на образователния проект и на образователното наличие, към момента няма, тъй като макар осъществената активност по изследване на мнението на всички заинтригувани в образователния развой, към момента има някои противоречиви въпроси. Те се нуждаят от една спомагателна експертиза, с цел да забележим кой публичен консенсус ще надделее макар спорното мнение на специалистите, с цел да може да се създадат съответни оферти и да се разиска от кой миг те ще влязат в действие, изясни просветителният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР