Към момента няма медицински данни, които да сочат, че Колев

...
Към момента няма медицински данни, които да сочат, че Колев
Коментари Харесай

Мярката за неотклонение на обвинения за аферата ”Хемус”, ще се гледа на 21 декември

Към момента няма медицински данни, които да сочат, че Колев не може да се яви при разгледаждането на мярката.

Вчера, до момента в който правосъдният състав се произнасяше за това каква мярка за неотклонение би трябвало да получи Колев, той припадна. Веднага му беше оказана здравна помощ и обвиненият беше изнесен на носилка към лечебно заведение, където да се откри положението му.

До момента Колев беше под домакински арест, натрапен му от Софийския градски съд, макар настояването на прокуратурата той да бъде арестуван под стража. Прокуратурата обаче стачкува решението на съда пред горната инстанция. Защитата на Колев изиска от апелативния съд по-лека мярка за неотклонение от домакински арест. Доводите, които юрист Христо Ботев показа, бяха, че няма доказателства, които да уличават подзащитния му в осъществяването на закононарушение, както и това, че няма заплаха той да се укрие, има чисто правосъдно минало, също по този начин е татко на три малолетни деца, а брачната половинка му има медицински проблем.

Дни след разглеждането на мярката за неотклонение на Колев на първа инстанция, от Софийската градска прокуратура излязоха с изказване, че върху наблюдаващите прокурори по следствието е бил оказан напън от чиновници на ГДБОП. Впоследствие управлението на прокуратурата и Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет излязоха с заявления в поддръжка на прокурорите по делото. От Министерство на вътрешните работи отхвърлиха изказванията на прокуратурата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР