“Към момента няма конкретна заявка за ремонт на украинска техника

...
“Към момента няма конкретна заявка за ремонт на украинска техника
Коментари Харесай

Шефът на комисията по отбрана: България не е ремонтирала украинска техника

“Към момента няма съответна поръчка за ремонт на украинска техника в България. Водени са предварителни диалози с “Терем-Холдинг”, само че до завършване не се е стигало”. Това съобщи ръководителят на Комисията в Народното събрание Атанас Зафиров.

Преди месец Народното събрание утвърди оказването военно-техническа помощ за Украйна, която се показваше в ремонт на техника. Още тогава се повдигнаха въпроси към това до каква степен решението е изпълнимо, имайки поради дейните военни дейности в Украйна и дистанцията, което техниката би трябвало да измине, с цел да дойде в България, а по-късно да се върне на фронта.

Министерството на защитата и Комисията по защита търсят решение, тъй че българското въздушно пространство да бъде охранявано единствено от български самолети, добави още Зафиров.

“Преди две седмици Комисията по защита бяхме на посещаване в “Авионамс”. Това е един доста добре работещ цех, който може да поеме огромна част от обслужването и ремонта на нашите самолети, само че не изцяло. Трябва да бъдат търсени спомагателни решения”, уточни ръководителят на парламентарната комисия.

Той уточни два разновидността - самолети втора употреба или самолети чартърен. “Най-важното е да не изгубят качествата и водачите, които летят”, акцентира Атанас Зафиров, допълвяйки, че Министерството на защитата води диалози в тази посока.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР