Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели по прокурорски

...
Към момента МВР охранява само трима защитени свидетели по прокурорски
Коментари Харесай

Обратният ефект на снимките с джипа на Любена Павлова: МВР охранява само трима защитени свидетели

Към момента Министерство на вътрешните работи охранява единствено трима предпазени очевидци по прокурорски постановления. След разбор, осъществен дружно с прокуратурата, е решено броят на охраняваните да бъде понижен, заяви пред БНР вътрешният министър Калин Стоянов.

Според него фотосите на това по какъв начин служители на реда товарят багаж в джипа на Любена Павлова са имали позитивен резултат за Министерство на вътрешните работи.

Искането на изпълняващия функционалностите основен прокурор е след изказвания на някогашния вътрешен министър Иван Демерджиев

" Аз желая да благодаря на индивида, който ги е направил. Според мен ги е направил и ги е пуснал за по някакъв метод да злепостави Министерство на вътрешните работи. Но тези фотоси реализираха противоположен резултат съгласно мен. След разбора, който направихме, към момента вътрешното министерство охранява единствено три такива лица ", уточни министър Стоянов.

Той изясни и по какъв начин постоянно се е налагало оперативни служащи да вървят по заведения поради охранявани лица.

Бяха оповестени фотоси в обществените мрежи, показващи по какъв начин служител на реда качва мебели в автомобила ѝ

" Тогава, когато въпросното лице пожелае да посети някакво питейно заведение - примерно дискотека, там охраняем състав, който е зает с неговата отбрана, не може да влезе. Тогава се викат оперативни служащи от съответното районно ръководство или от Столична дирекция на вътрешните работи, които влизат цивилни на съответното място ", уточни министърът.

Първоначално чиновниците на Министерство на вътрешните работи отхвърлят да качат мебелите, само че нямало кой да ѝ помогне

Преди дни изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов изиска информация от Министерство на вътрешните работи за защитата на Любена Павлова и други очевидци по наказателни каузи.

Повод за настояването на Сарафов беше оповестена обществено информация от някогашния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев за такива случаи, както и нуждата от усъвършенстване на взаимоотношението сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи в тази област.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР