Към момента МВР не знае къде са прословутите 60 млн.лв,

...
Към момента МВР не знае къде са прословутите 60 млн.лв,
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: 60-те млн.лв за Хемус са в неизвестна посока

Към момента Министерство на вътрешните работи не знае къде са прословутите 60 млн.лв, получени предплатено за автомагистрала Хемус, за които полицията твърди, че са изтеглени единствено за ден от един елементарен човек, в сакове и чували, от една банка, на траншове по 1 млн.лв., без предварителна поръчка. Това стана ясно от изявление на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров по БНР. Именно той описа преди два дни схемата за това какво се е случвало с голяма част от получените предплатено пари за градежа на лот 5 от автомагистралата и по какъв начин тъкмо те са били изтеглени. 

" Паричните преводи са изтеглени кешово от едно лице, което тегли на няколко пъти по милион, милион и половина, без предварителна поръчка, плащайки едни големи такси. поставяйки ги в торбички или каквото е належащо съгласно размера на купюрите, ги е отнесло в незнайна посока. Лицето ни е известно и ще работим да установим къде тъкмо е отнесло тези пари.... Дали тези пари са укрити по сейфове, каси, дрешници, или са изнесени по офшорни средства, ние ще създадем всичко допустимо да установим ", разгласи в този момент пред Националното радио Тодоров. От думите му стана ясно, че все още Министерство на вътрешните работи не знае къде са парите и няма доказателства кой е същинския им адресат.

" Това, което знаем, е, че за лотовете от 1-ви до 6-и предплатено са раздадени 696 милиона лв.. Ние показахме схемата единствено на лот 5 по създаването на ГДБОП. Такива схеми са вървели и по другите лотове, ние работим и ще потвърдим, че тази скица има повтаряемост във всеки един лот ", твърди Тодоров.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР