Към днешна дата решението за създаване на МБАЛ Мама и

...
Към днешна дата решението за създаване на МБАЛ Мама и
Коментари Харесай

Здравният министър трябва да даде писмени обяснения за частната болница

Към днешна дата решението за основаване на МБАЛ „ Мама и Аз “ е анулирано. Официалното удостоверение пристигна от държавната пресслужба късно в сряда.


По-рано служебният министър председателят Димитър Главчев разпореди незабавната анулация на държавното решение и съобщи желание да бъде потърсена отговорност на хората, които са го предложили за разглеждане.

Министър-председателят ще изиска също писмени пояснения от министъра на опазването на здравето за обстоятелствата и събитията по случая.

Темата денем разясниха и президентът, и вицепрезидентът.

Румен Радев напомни, че по време на Гълъб Донев е обезпечен терен за построяването на Национална детска болница и направен обстоен организационен проект и сподели: " За страдание, след това тематиката бе пренебрегната, а днешното служебно държавно управление вместо да придвижи напред този план, способства за превръщането на една общественозначима идея в частна и за затвърждаване на практиката опазването на здравето да работи на правилото на облагите, а не в социална изгода ". Президентът бе безапелационен, че с конституционните промени политическите партии и Народното събрание са сложили служебните държавни управления под собствен надзор, само че няма никакви признаци да го извършват.

Илияна Йотова също съобщи, че частното здравно заведение по никакъв метод не трябва да заплашва градежът на държавната детска болница. Междувременно от фондация " Даная " се заканиха, че ще съдят страната поради решението на кабинета " Главчев ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР