Към днешна дата, никой никога не е пътувал във времето,

...
Към днешна дата, никой никога не е пътувал във времето,
Коментари Харесай

Учени: Пътуване във времето без парадокс е възможно

Към днешна дата, никой в никакъв случай не е пътувал във времето, най-малко не публично. Но, учените не стопират и въпросът дали това е допустимо най-малко теоретично към момента интензивно се разисква и учи от тях.

Както може да се види в доста филми, пътуването в бъдещето може да провокира съществени промени в предишното, а човек в множеството случаи няма да може да се върне обратно. Този „ пъзел “ се назовава Парадокс на дядото (Grandfather paradox).

Това е абсурд на пътешестване във времето, при който несъгласията се появяват посредством смяна на предишното. Името идва от описанието на парадокса: човек пътува в предишното и убива личния си дядо преди зачеването на татко си или майка си, което предотвратява съществуването на пътешественика във времето.

Advertisements

Жермен Тобар (Germain Tobar), студент в Училището по математика и физика в Университета на Куинсланд (School of Mathematics and Physics at the University of Queensland), споделя:

„ Класическата динамичност гласи, че в случай че познавате положението на дадена система в избран миг, това може да ни опише цялата история на системата.

Това има необятен набор от приложения, като ни разрешава да изпращаме ракети до други планети и моделираме по какъв начин текат течностите.

Например, в случай че знам настоящото състояние и скоростта на обект, попадащ под силата на гравитацията, мога да изчисля къде ще бъде когато и да е.

Обаче, теорията на Айнщайн за общата доктрина на относителността предсказва съществуването на вериги във времето или пътешестване във времето, където едно събитие може да бъде както в предишното, по този начин и в бъдещето единствено по себе си, теоретично обръщайки проучването на динамичността. “

Единната доктрина, която може да съчетае както обичайна динамичност, по този начин и теорията на относителността на Айнщайн, е свещеният Граал на физиката.

Тобар споделя още:

„ Но, актуалната просвета споделя, че и двете теории не могат да бъдат истина.

Като физици, ние желаеме да разберем най-основните, основополагащи закони на Вселената и от години се заинтригувам по какъв начин науката за динамичността може да се съгласува с предсказанията на Айнщайн.

Чудех се, допустимо ли е математическо пътешестване във времето? “

Тобар и неговият сътрудник, доктор Фабио Коста (Dr. Fabio Costa) от Центъра за инженерни квантови системи в Училището по математика и физика към Университета в Куинсланд, намират метод да „ изчислят числата “ и техните калкулации могат да имат обилни последствия за науката.

Д-р Коста споделя:

„ Математиката се ревизира и резултатите са неща от научната фантастика.

Да предположим, че сте пътували във времето, пробвайки се да спрете нулевия пациент на COVID-19 да бъде изложен на вируса.

Ако обаче сте спрели болестта на това лице, това ще отстрани мотивацията да се върнете и да спрете пандемията преди всичко.

Това е абсурд – променчивост, която постоянно кара хората да мислят, че пътуването във времето не може да се случи в нашата Вселена.

Някои физици споделят, че е допустимо, само че разумно е мъчно да се одобри, тъй като това би повлияло на свободата ни да подхващаме случайни дейности.

Това би означавало, че можете да пътувате във времето, само че не можете да вършиме нищо, което да докара до абсурд. “

Работата на екипа демонстрира, че нито едно от тези условия не би трябвало да е по този начин и е допустимо събитията да се приспособяват, с цел да бъдат логичен съвместими с всяко деяние, което пътуващият във времето подхваща.

Проучванията не престават …

Изследването е оповестено в списанието Classical and Quantum Gravity.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР