Към частните телевизии bTV и NOVA нямам претенции, само към

...
Към частните телевизии bTV и NOVA нямам претенции, само към
Коментари Харесай

Минеков иска оставката на Кошлуков заради брифинг на ГЕРБ

Към частните малките екрани bTV и NOVA нямам искания, единствено към Българска национална телевизия, съобщи Служебният министър на културата

Служебният министър на културата проф. Велислав Минеков хвана на мушка Българска национална телевизия и разгласи, че скоро може да изиска оставката на генералния шеф на медията Емил Кошлуков.

„ Струва ми се, че се натрупват феномени, които могат да ме провокират да желая оставката на Емил Кошлуков “, съобщи Минеков, написа standartnews.com.

Той заплаши, че започвал да задава „ неуместни въпроси, изключително към Съвета за електронни медии “. Минеков вижда скандал във обстоятелството, че Българска национална телевизия, БТВ и Нова ТВ са прекъснали стратегиите си, с цел да пуснат „ някакъв брифинг на двама партийци на партията ГЕРБ “.

„ Към частните малките екрани нямам искания, само че към Българска национална телевизия... Утре обявявам отворено писмо на страницата на министерството до Съвет за електронни медии и ще упорствам за отговорите, тъй като считам че това е тежко нарушаване. Aкo Кoшлукoв нe ми oтгoвoри, щe нacтoявaм зa нeгoвaтa ocтaвкa. A тoй вeчe cи e зa ocтaвкa “, закани се той.

Според Минеков, стартирането на брифинг на ГЕРБ е „ интервенция в националната сигурност “.

Професорът изясни, че е получил доста позвънявания с въпрос за какво се прекъсва постоянната стратегия на Българската национална телевизия, с цел да се излъчва брифинг на политическа партия.

" Получих голям брой позвънявания и питания по какъв начин е допустимо това събитие - брифинг на политическа партия да бъде употребен, с цел да се прекъснят предаванията на три малките екрани, които са с най-висока гледаемост. Българска национална телевизия и БНР са част от системата за национална сигурност. Много добре е разказано по кое време могат да се получи спиране - при положение на изключителни условия предаванията могат да бъдат прекъсвани. Този брифинг определяте ли го като нещо по-важно от опасност за националната сигурност и можем ли да съпоставим неговата значителност със земетресение ", попита той.

Служебният министър на културата съобщи, че ще се работи и по Закона за авторските права дружно със Закона за радиото и малкия екран.

Припомняме, че министър Рашков също „ съветваше “ да се уволняват публицисти от БТВ.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР