Към 9 часа активността в изборите за 45-то Народно събрание

...
Към 9 часа активността в изборите за 45-то Народно събрание
Коментари Харесай

Слаба избирателната активност след първите 2 часа на вота

Към 9 часа интензивността в изборите за 45-то Народно заседание е била 4.2%. Това демонстрират данните на социологическа организация " Галъп интернешнъл " от екзитпол пред изборните секции. През целия ден организацията ще следи придвижването на вота и разпределението на силите към бъдещите мандати.

Това е по-малко по отношение на предходните парламентарни избори, когато през първите два часа до урните са отшили към 6.5 на 100 от гласоподавателите.

„ Активността може да се окаже главен фактор освен поради броя гласуващи. Уплахата от вируса работи друго на другите видове електорати, което значи, че може да повлияе на структурата на вота, още повече, че интензивността дефинира и бариерата “,коментира изпълнителният шеф на социологическата организация Първан Симеонов пред БНР.

Към 9:30 часа интензивността на гласоподавателите е била 6 на 100, демонстрират данните на социологическата организация „ Алфа Рисърч “, заяви бТВ.

Изборният ден стартира, надяваме се гласоподавателите да гласоподават и машинният избор да не ги затрудни, сподели представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Таня Цанева по време на първия брифингв изборния ден.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР