Към 70 млн. лв. са раздадени "предпразнично" на 91 общини

...
Към 70 млн. лв. са раздадени "предпразнично" на 91 общини
Коментари Харесай

Общини на ДПС взеха около 40% от празничните премии

Към 70 млн. лева са раздадени "предпразнично " на 91 общини посредством прехвърляния от централния бюджет. Това излиза наяве от разпореждане на Министерския съвет от 24 ноември.

Към 40% от парите отиват в общини от смесените райони, ръководени от Движение за права и свободи. Като дял от общата сума обаче "паят " за придвижването е по-малък в съпоставяне със средата на лятото, когато кабинетът даде общо 36.6 млн. лева, а то прибра към 21 млн. лева, написа в. "Сега "

Парите са за инфраструктура, поправки, създаване на здания и уреди. Най-много - над 3 млн. лева, отиват в община Борино. Те ще се харчат за създаване на пречиствателна станция. Почти 3 млн. лева са предопределени за улични поправки в Пещера. 2.8 млн. лева отиват в Кърджали, където ще се конфигурира енергоспестяващо осветяване и ще се вършат водопроводи. По 2 млн. лева ще има за общините Свиленград, Любимец и Доспат - за пътища. Толкова са предопределени и за Велико Търново, където ще се построяват детска градина, улици и отвеждаща канализация.

Хасково, където ГЕРБ се скара с кмета Добри Беливанов, не е измежду ощастливените общини. Добрич, където ръководи модернизатор, получава едвам 103 000 лева, с които ще ремонтира покрива на читалище "Йордан Йовков ". Щедрост има по отношение на другата огромна община на Република България - Плевен. Местният бюджет получава 700 000 лева за рехабилитация на историческите обекти в града.

Общините, където ръководи Българска социалистическа партия, не получават доста пари, както бе и през лятото. Гоце Делчев, където кмет е Владимир Москов, член на висшето управление на социалистическата партия, ще пристрои детска градина и рехабилитира улица с 400 000 лева Почти толкоз - за улични поправки, получава и Батак.

Допълнителното систематизиране на пари от бюджета влезе и в дебатите към бюджета за идната година. "Г-н Симеонов, до момента в който вие откривахте тоалетни на Граничен контролно-пропусквателен пункт, Движение за права и свободи получи за половин час 22 млн. лева, отвън бюджета ". Така лидерката на социалистите Корнелия Нинова се обърна към вицепремиера по време на среднощното съвещание на Народното събрание в сряда против четвъртък. Тя упрекна ГЕРБ, че разпределят остатъците в бюджета отвън Народното събрание, където би трябвало да става това.

Почти със същите думи Корнелия Нинова нападна ръководещите и в края на август. По спомагателните средства се схваща кой с кого ръководи, съобщи тогава тя. Повод за думите й бе точно разпределението на пари за общините в края на юли, когато средства бяха ориентирани към 31 общини на Движение за права и свободи, 14 на ГЕРб и 2 - на Българска социалистическа партия.

Отделно от парите за общините, Комисията за лишаване на нелегално добито имущество получава 100 000 лева, без да е посочено за какво. 60 000 лева са дадени за ремонтни действия на НСО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР