Към 31 декември 2022 г. в страната функционират общо 295

...
Към 31 декември 2022 г. в страната функционират общо 295
Коментари Харесай

295 са кризисните центрове за деца в страната

Към 31 декември 2022 година в страната действат общо 295 спешни центрове за деца, центрове за настаняване от фамилен вид за деца и младежи без увреждания, центрове за настаняване от фамилен вид за деца и младежи с увреждания и преходни жилища за деца.

Това декларира служебният министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров в отговор на депутатски въпрос.

Министър Лазаров се базира на информация, предоставена от Агенцията за обществено подкрепяне, от която излиза наяве също и че общият брой на местата за деца и/или младежи в тези центрове е 3 553.

„ С даването на месечните помощи за възпитаник (средства за джобни разходи) се цели децата и младежите, които учат, да разполагат с персонални средства като своите съученици, както и да се подтиква присъединяване им в просветителния развой “, отбелязва той.

Лазаров добавя, че с оглед гарантиране на интереса на децата, които употребяват обществени услуги за обезпечаване на заслон и за резидентна грижа, в границите на бюджетната процедура за установяване на стандартите за делегираните от страната действия с натурални и стойностни индикатори за 2024 година, ще бъде разискван и въпросът за нарастване на средствата за джобни разноски на учениците.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР