Към 27 февруари 2019 г. в Министерство на здравеопазването са

...
Към 27 февруари 2019 г. в Министерство на здравеопазването са
Коментари Харесай

До 52 нараснаха болните от морбили у нас

Към 27 февруари 2019 година в Министерство на здравеопазването са обявени 52 случая на морбили. От тях 31 са лабораторно доказани в Националната референтна лаборатория. Лабораторно непотвърдени и отхвърлени като случаи на морбили са 6 болни – по един от областите Варна, Велико Търново, Кюстендил, Ловеч, Перник и Хасково. Това съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев, съобщи БГНЕС.

„ Териториално са наранени три области в страната: Благоевград – 42 заболели; София-град – 7; София-област – 3. Общо 44 болни са лица до 18-годишна възраст “, посочи здравният министър.

27 от всички заболели са без направени имунизации, от които 24 са деца. При 10 от болните причина за това е ненавършена имунизационна възраст, само че при останалите 14 повода е отсъствие.

„ Ситуация в страната е сходна с следения в международен мащаб спад в имунизационното покритие през последните години, водещо до епидемиологични „ гърмежи “ и епидемии в доста страни. По тази причина Министерство на здравеопазването създаде и предложи на Министерски съвет Национална стратегия за елиминиране на морбили и рубеола 2019-2022 година “, увери здравният министър.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР