Към 17 часа избирателната активност в страната на парламентарните избори

...
Към 17 часа избирателната активност в страната на парламентарните избори
Коментари Харесай

И към 17 часа избирателната активност остава по-ниска от 2017-а

Към 17 часа изборната интензивност в страната на парламентарните избори е 39.99%. Това оповестиха от Централната изборна комисия. По същото време на изборите през 2017 година изборната интензивност е била 42,7%.

Активността е по-слаба от тази на предходния парламентарен избор през целия ден. В 12 часа да вземем за пример тя беше 18,14%, до момента в който 4 годинио по-рано беше 25,77%.

Говорителят на ЦИК Таня Цанева сподели още, че в Добрич част от сигналите не са отговаряли на подозренията, по тази причина комисията е решила да не прекратява гласуването с машини там.

Около 38 сигнала общо от жители са получени за несработили машини в разнообразни СИК, сподели Цанева. Общо 20 сигнала са получени от РИК за неработещи машини в изборния ден. Предстои ЦИК да проучва аргументите за това. Общо 187 сигнала е получила ЦИК досега. Сред тях 86 са за организацията на изборния развой, 44 - за ограничавания на правата на гласоподавателите (най-вече по линия на карантинирани).

Подвижните СИК са общо 283 в цялата страна, 199 са в лечебните заведения, по-специално в Ковид отделенията. Подвижните секции за карантинирани жители са 46, посочи Таня Цанева.

Към този час най-висока е изборната интензивност - 46.91%, в Смолян, а най-ниска - 35.55% в РИК-Разград.

Гласуването с машинно гласоподаване, както към този момент стана ясно, е прекъснато във Великотърновския район.

Изборният ден няма да бъде продължен и в множеството секции завършва в 20:00 ч., само при искащи е допустимо процесът да продължи до 21:00 ч., съобщи Таня Цанева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР