Към 15 часа се очаква да пристигнат на пристанището във

...
Към 15 часа се очаква да пристигнат на пристанището във
Коментари Харесай

Христо Раев: Корабът трябваше веднага да бъде под действията на българската държава и тя да арестува капитана

" Към 15 часа се чака да дойдат на пристанището във Варна баржите, на които да се трансферира част от товара на заседналия на Камен бряг транспортен съд „ Вера Су “, показва пред медиите Румен Николов, основен шеф на спешно избавителна активност.

" Когато времето се оправи, те ще бъдат превозени до Яйлата. Важното е,че екипажът е добре, корабът е постоянен. Вече е подписан и договорът с нидерландската компания, нейни представители са тук във Варна. Така че се чака от понеделник да се задвижи проекта за деяние по изтеглянето на кораба ".



„ Неправилно министърът на превоза трактува дейностите на българската страна по отношение на кораба. Няма по какъв начин да има пиратски дейности, тук не става въпрос за намерено море и за интервенция на българските управляващи на непознат транспортен съд. Тук става въпрос за морска повреда, за транспортен съд, който се намира в териториалното море, транспортен съд, който може да аргументи еко-катастрофа. Корабът трябваше незабавно да бъде под дейностите на българската страна, тя отбрани ползите си, като арестува капитана и вахтения офицер, да вземе всички документи, в този момент вче след две седмици всичко е компроментирано… “, разяснява пред БНР юристът по морско право Христо Раев.



Частичното бедствено състояние на територията на Националния археологически резерват „ Яйлата “ и предпазена околност Яйлата се удължава с един месец. Заповедта на кмета на община Каварна Елена Балтаджиева е по отношение на рецесията към заседналия преди 17 дни товарен транспортен съд „ Вера Су “ край Камен бряг.

" Ние информирахме обществото, че заплаха от замърсяване има, тъй като азотът в нашето море се разтваря до нитрити. Може да се стигне до големи цъфтежи на фитопланктона ", разяснява пред БНР Николай Вълчев, шеф на Института по океанология в Българска академия на науките,специалист хидродинамика на бреговата зона и ветрово неспокойствие.




Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР