Кълнове от картофи при болни стави За да облекчите болката

...
Кълнове от картофи при болни стави За да облекчите болката
Коментари Харесай

Кълнове от картофи при възпаление на ставите

Кълнове от картофи при заболели стави

За да облекчите болката в ставите, пригответе си този лек. Изсипете половин литър водка в буртилка с необятно гърло, прибавете шепа кълнове от картофи, затворете компактно и поставете за една седмица на мрачно място.

Важно изискване за приготвянето на това лекарство са тъмнината и температурата, не по-висока от 15-20 градуса.

След седем дни тази смес може да се употребява за фрикция в долната част на гърба при инфектиране на нерва. Увийте с топъл шал. Само след няколко минути ще почувствате по какъв начин болката отшумява.

Може да извършите компрес за болната става, като потопите забрадка в тинктурата. Нашите прабаби са се лекували по този метод, когато по селата е нямало аптеки, таблетки или съвременни мехлеми.

Компресът се ползва върху възпаленото място, а от горната страна се фиксира и се увива с нещо топло. Правете тези процедури вечер, след тях е по-лесно да заспите.

Каква е тайната на покълналите картофи? Под действието на слънчевата светлина соланинът се натрупва в огромни количества. Това е отрова, тъй че зелените картофи са рискови. Но, както доста други токсични съединения, в дребна централизация соланинът лекува.

Както демонстрираха изследванията, той има седативни и антиконвулсивни свойства. Затова се употребява в медицината за лекуване на астма, както и в препарати за кашлица и простуда. Опасно е да приготвяте смес за вътрешна приложимост сами. Прилаган външно има лек противовъзпалителен, обезболяващ резултат.

При артрит можете да приложите компрес от позеленели картофи, настъргани на ренде или смлени в месомелачката. Предварително би трябвало да ги измиете усърдно. Сложете ги в гореща вода и загрейте, само че без да кипва. След това сложете в торбичка (за предпочитане ленена или от друга естествена плътна тъкан) с дебелина 1,5-2 см. Нанесете върху ставата, като фиксирате с превръзка и увиете с вълнен шал. Спете с този компрес, като положите крайници или надлежно ръката си на възглавница.

Вижте още: Симптоми за рак на гърдата, които постоянно биват подценявани

Правете тези процедури за една седмица. По предписание болката се успокоява след няколко дни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР