Калина Андролова, Фейсбук Кирил Петков е много готин. Обичам точно

...
Калина Андролова, Фейсбук Кирил Петков е много готин. Обичам точно
Коментари Харесай

Андролова: Кирил Петков е най-добрата емблема на кампанията на ПП - порой от фантасмагории-клишета

Калина Андролова, Facebook

Кирил Петков е доста готин. Обичам тъкмо той да приказва, че нацията би трябвало да е образована. Обичам да прави " тънки превръзки ", които единствено превъзходно образовани хора могат да вдървен! Върна се от Съединени американски щати и взе акцията в свои ръце – общественост, тим, сглобяване, веселяшки оптимизъм, подготвени са да завоюват, ченгеджийските номера нямат късмет и прочие

Кирил Петков е най-хубавата емблема на акцията на ПП-тата. Активен, новаторски, но доста новаторски, обратнопропорционален на действителността. Абе, забавлява ме. Винаги вкарва големи празноти, върху които твърдо стъпва, с цел да подскочи нагоре. Остава някъде във въздуха, след това пада със заплашителен тропот, само че го изправят някакви невидими тъкмо " ченгеджийски номера " (една алчна група спонсори) и напълно скоро всичко се повтаря (до последната превръзка).

Гледах скоро и някакво изявление с Васил Терзиев, който споделя, че не всяка конструкция на Държавна сигурност била мракобесна. Колкото повече приказва този човек, по-лошо става. Объркано безвластие и шумово разстройване. Възможно е да е добър в работата, с която се занимава, евентуално е по този начин, само че този човек за политик не става.

Терзиев доста ми наподобява на Кирил Петков, проливен дъжд от фантасмагории-клишета. Всъщност в никакъв случай за тези трийсет години не е имало претендент за висока държавно-административна или политическа позиция, който да е бил по-свързан семейно-държавно-исторически с Държавна сигурност от Васил Терзиев.

Имало е хора, които са били офицери, и чиито родители са били офицери от секретните служби на комунистическа България. Имало е хора, на които единствено бащата или майката са били част от Държавна сигурност, а синчето или дъщеричката са били единствено привилегировани. Но не е имало претендент, на който целият жанр да е във висшия управителен състав на Държавна сигурност, и който да е изведен с фанфари в общественото пространство точно от най-непримиримата към комунизма и Държавна сигурност каста, НПО-мрежите и кръговете към „ Капитал “.

Този абсурд, този анекдот, това смазващо противоречие съкрушава съзнанието на всеки човек, който е естествен наблюдаващ на обстановката в България. Това в действителност звучи немислимо и, признавам си, е свръхвъздействащо. Мисля, че войната в Украйна изостри потребността от политическо разсъбличане и истеризира истината, че целият преход от комунизъм към сякаш пазарна стопанска система беше ужасно подправен от морална и антикомунистическа чистофайна позиция.

Последното прегрупиране през Терзиев мина всяка граница на приличието. Но даже това не е най-лошото. Макар че е поразително по своите параметри. Най-лошото е, че индивидът не става! Личи му по плоските изречения, които използва, когато приказва по политически и градоустройствени тематики. Аман от бройлер-машината на Политическа партия!

Чуете ли в миналото, че Политическа партия оферират човек, бягайте надалеч. Ще има нещо несглобено в него, някаква тежка асиметрия сред успешност, от една страна, и ментална височина и свястно наличие, въпреки това. Всяко предложение на Политическа партия е човек-тайна, избрана като хистерично наличие от детството, някакъв чудак, който най-малкото приказва в противоположен словоред.

И най-после за похлупак, редакторите по уеб страниците, като сваляли изявлението на Терзиев написали БангладеЖ с буквата " ж ". Направо е за окайване тази страна. Може би някакви по-велики от България сили, които си разделят света, са решили да я унищожават за малко време. Достатъчно е да гледаш едно-единствено изявление с Васил Терзиев, с цел да приключиш с него.

Човек не е просто организъм, просто тяло, просто основател и продавач на някакъв бизнес. Човек би трябвало да схваща къде отива, за какво отива там, и може ли да се оправи в действителност. Когато става дума за Държавна сигурност в такава степен на тясна съгласуваност, фамилията не е просто линия, случайност, от която можеш да се отърсиш и да кажеш: не съм " отговорен ", че татко ми е бил офицер от комунистическите служби, аз съм свободен човек.

В случая имаме органична, закрепена фамилна същина, фамилията тук е вектор на историчност, на съвкупен облик, на еманация на комунистическия режим, при Терзиев априори имаме най-много взаимност по линия на фамилията, тя е наложителна, тя не зависи от него.

Сега се пробват тези от десницата да изясняват и да се оправдават, че издигането на Терзиев било доста интелигентен трик – другояче нямало да завоюват столицата. А по този начин ДС-арите и техните близки, БСП-то и прочие също щели да гласоподават. Това, видите ли, било ужасно сполучлив номер!

УМЕН ТРИК, ОБАЧЕ ЗА КОГО?!

Ами кажете истината на гласоподавателите си – в никакъв случай не сме били срещу Държавна сигурност, просто бяхме другата страна на една и съща монета, назначиха ни да борим комунистите единствено театрално, да подвигаме звук, да излъжем гласоподавателите и западния фактор, че нещо се трансформира във властовата тъкан на тази някогашна комунистическа страна, само че нищо в никакъв случай не променихме. Просто залагането е на доста коне, сини, червени, жълти, на точки или на райета, само че все наши.

Казано с философска терминология, действителността е такава, каквато командващият уточни, че е! Защото имаме организираща материя, която създава разнообразни по тип форми, само че с едно и също наличие, което съхранява генетичния ред – постоянно са на власт тези, които постоянно са били на власт.

 

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР