Калифорнийският производител на потребителска електроника се извини след вълната от

...
Калифорнийският производител на потребителска електроника се извини след вълната от
Коментари Харесай

„Apple“ се извини, че нарочно забавя работата на старите си модели iPhone


Калифорнийският производител на потребителска електроника се извини след вълната от рецензия поради признанието ѝ, че преднамерено забавя работата на старите си модели iPhone, написа BBC. „ Apple “ разгласи, че ще вземе поредност от ограничения, които целят да „ върнат доверието “ на клиентите ѝ.

„ Apple “ разгласи, че ще таксува доста по-малко подмяната на остарели акумулатори, включително и на негаранционни телефони, съобщи BBC. Също по този начин, през 2018 година компанията ще популяризира софтуерна актуализация, която ще помогне на потребителите да наблюдават живота на батерията на телефоните си.

По-рано този месец „ Apple “ удостовери съмненията на мнозина притежатели на iPhone, че преднамерено забавя работата на по-старите модели смарт телефони. Компанията означи, че задачата ѝ е да усъвършенства работата на батерията на остаряващите телефони, която с времето се утежнява. С цикъл работа на батерията (разреждане и зареждане) амортизира дейния материал в тях и по този начин те не могат да задържат същия заряд като нови.

Компанията изясни в изказване, че е подхванала тази мярка, с цел да отбрани устройствата от ненадейно изключване.

Литиево-йонните акумулатори не мога да дават пиков ток в студено време, когато тя има невисок заряд или е остаряла с времето, като следствията от това може да са устройството да се изключи, с цел да отбрани съставените елементи си.

Целта на софтуерната мярка е да изравни пиковете на ток при невисок заряд или висока обезценка, като тя визира моделите 6, 6S и SE, а вбъдеще ще засегне и новите модели на компанията.

Потребители на форума „ Reddit “ направиха проби за продуктивност на телефони със остарели и чисто нови акумулатори и разликата в продуктивността се оказа огромна. Тестовете бяха доказани и от самостоятелни източници.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР