Окръжният съд в Търговище не уважи искането за по-лека мярка

...
Окръжният съд в Търговище не уважи искането за по-лека мярка
Коментари Харесай

Обвинен за убийство от Търговище остава в ареста

Окръжният съд в Търговище не почете настояването за по-лека мярка за неотклонение от „ задържане под стража “ за Д. Л. (на 44 година от Търговище). На мъжа е повдигнато обвиняване за убийството на Х. Р. (42 година от града). Предвиденото наказване е „ отнемане от независимост “ от 10 до 20 години, осведомят от пресслужбата на институцията. 

Искането е импортирано от отбраната с претекстове неналичието на трайни незаконни привички, което да докара до заключението за осъществяване на закононарушение, съществуването на непрекъснат и сегашен адрес, както и фамилното му състояние – има две малолетни деца. 

На 13-ти януари тази година Окръжният съд в Търговище взе най-тежката мярка за неотклонение във връзка с Д. Л., като взе поради действителната заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение. 

На съвещанието през днешния ден съдът регистрира неналичието на смяна на квалификацията на действието. Към сегашния миг има осъществени редица процесуално следствени дейности, както и експертизи. Съдебният състав не е обезверен по отношение на авторството на действието. Относно действителната заплаха да се укрие или извърши друго закононарушение също няма смяна, поради държанието на 44-годишния мъж след осъществяване на закононарушението, а точно, че се е укрил и е направил опит да прикрие следите си. С оглед на това, и поради неналичието на новонастъпили условия, Окръжен съд – Търговище остави без почитание настояването за по-лека мярка за неотклонение.

Определението на съда предстои на обжалване и митинг в тридневен период пред Апелативен съд – Варна. При обжалване и/или митинг, делото е планувано за  21 май 2024 г. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР