Калифорнийката е едва 19-годишна, когато през 1969 г. е задържана,

...
Калифорнийката е едва 19-годишна, когато през 1969 г. е задържана,
Коментари Харесай

След 53 г. в затвора за двойно убийство: Освободиха най-младата последователка на Чарлз Менсън

Калифорнийката е едвам 19-годишна, когато през 1969 година е арестувана, упрекната и приета за отговорна за убийствата на съпрузите Лино и Роузмари Лабианка. По време на делото е открито, че Лесли е държала Роузмари Лабианка, до момента в който останалите нападатели от " Семейството " я намушкали до гибел.

Снимка: БТА/АР

Самата ван Хутен също е нанесла прободна рана на жертвата, само че експертизата е посочила, че това е станало, откакто дамата е била издъхнала. Двойното ликвидиране е осъществено единствено дни, откакто членове на сектата на Менсън са лишили живота на бременната в деветия месец холивудска актриса Шарън Тейт - брачна половинка на режисьора Роман Полански.

Адвокатката на Лесли ван Хутен - Нанси Тетро съобщи, че тя е напуснала женския затвор в Калифорния рано през вчерашния ден сутринта. По думите на защитничката 73-годишната ван Хутен ще бъде под контрол през идващите 3 години, само че се надява бързо да си откри работа.

Снимка: БТА/АР

Лесли ван Хутен е освободена при шестия си опит, като предходните й пет молби за предварително освобождение са били отхвърляни от губернаторите на щата.

Самият Чарлз Менсън издъхна в края на ноември 2017 година в пандиза на 83-годишна възраст. Той прекара над 40 години в килия, откакто през 1972 година щатът Калифорния вкарва мораториум върху смъртното наказание и присъдата му е сменена с пожизнен затвор. За 40-те години, прекарани в строго охраняван затвор, Менсън е желал опрощение 12 пъти и е получил 12 отхвърли.

Getty Images/Guliver Photos
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР