Калифорния даде тласък на индустрията за самоуправляващи се автомобили, съобщава

...
Калифорния даде тласък на индустрията за самоуправляващи се автомобили, съобщава
Коментари Харесай

Сан Франциско пуска по улиците роботизирани таксита

Калифорния даде подтик на промишлеността за самоуправляващи се коли, оповестява.

Гласуването на Калифорнийската комисия за комунални услуги – 3:1 в поддръжка на това решение - влиза в действие неотложно.

Агенциите за превоз и сигурност, като полицията и противопожарните служби, както и доста поданици се опълчиха на разширението на платената услуга за роботаксита заради, съгласно тях, угриженост за несигурно шофиране и разстройства в техните интервенции. Агенциите, които нямат регулаторни органи, лобираха мощно за по-премерено стартиране на пробните транспортни средства.

В изгода на разширението бяха технолози и поданици, които споделиха, че считат, че колите оферират по-безопасна опция на човешките водачи и са сериозен подтик за стопанската система на Сан Франциско.

Компаниите към този момент имат позволение да стартират платени таксиметрови услуги в целия град когато и да е на деня и обявиха, че възнамеряват да разположат повече коли вследствие на това. Те общо имат повече от 500 самостоятелни транспортни средства, които към този момент работят.

Преди да утвърди разширението, комисар Джон Рейнолдс обърна внимание на някои от опасенията на обществеността.

Cruise и Waymo извършват пробни услуги, лимитирани от времето и географските региони в Сан Франциско.

Този ход е сериозна стъпка напред в регулирането на колите-роботи, които Waymo, Cruise и други систематично пускат в градовете и щатите в цялата страна.

Одобрението „ бележи същинското начало на нашите търговски интервенции в Сан Франциско “, сподели Текедра Мауакана, съизпълнителен шеф на Waymo, в квалифицирано изказване.

Това слага „ Круиз в позиция да се конкурира с обичайните транспорти с градски транспорти и да провокира рисково, недостъпно транспортно статукво “, сподели Прашанти Раман, вицепрезидент на Круиз по световните държавни въпроси, в изказване по имейл.

Waymo ще има право да кара със скорост до 65 благи в час и при неприятно време, до момента в който Cruise ще бъде стеснен до 35 благи в час и няма да му бъде разрешено да кара, когато времето не го разрешава, сподели комисията в четвъртък.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР