Кале Рованпера може и да е на крачка от първата

...
Кале Рованпера може и да е на крачка от първата
Коментари Харесай

В Хюндай се прицелиха в четвърта поредна победа

Кале Рованпера може и да е на крачка от първата си международна рали купа, само че водачите на Хюндай ще се опитат да отсрочат празника на 21-годишния финландец и ще се борят за четвърта поредна победа този уикенд в рали “Нова Зеландия ”.

Преди две седмици в рали “Акрополис ” Хюндай записа първата в историята си тройна победа, като това беше първи триумф за Тиери Нювил от началото на новата хибридна епоха в WRC. Преди него Ойт Танак завоюва във Финландия и Белгия, а първият триумф на естонеца пристигна по-рано през годината в рали “Сардиния ”.

“Никога до момента не сме взели участие в рали “Нова Зеландия ”, само че стартираме с убеденост след тройната ни победа в Гърция - съобщи краткотрайно изпълняващият длъжността началник на отбора Жулиен Монсе. - В рали “Акрополис ” доказахме, че разполагаме с бърз и благонадежден автомобил, усилената работа на целия отбор към този момент дава резултати. ”
 Хеттрик за Хюндай в рали „ Акрополис “, Рованпера взе 4 точки от Гърция Хеттрик за Хюндай в рали „ Акрополис “, Рованпера взе 4 точки от Гърция
Танак е единственият действителен противник на Рованпера за купата, само че в Гърция заповедите от бокса преди финала не бяха в негова изгода и той приключи втори, а Нювил резервира първото място и успеха.
 Танак: Ще продължа да прилепям Кале Танак: Ще продължа да прилепям Кале
“Този сезон сме спечелили три от четирите ни победи на макадам. Сигурен съм, че ни чака тежко рали, тъй че издръжливостта на колите още веднъж ще е ключът към триумфа, като се надявам, че още веднъж ще се борим за успеха ”, добави Монсе.
 Ще остане ли Танак в Хюндай? Ще остане ли Танак в Хюндай?
Рали " Нова Зеландия " се завръща в календара на WRC след 10-годишна пауза, като единствено трима водачи от дейните в този момент са карали там: Себастиен Ожие, Ойт Танак и Тиери Нювил.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР