Каквото и да постигнеш, никога не трябва да забравяш откъде

...
Каквото и да постигнеш, никога не трябва да забравяш откъде
Коментари Харесай

Рашфорд осигури безплатен обяд на над 1 милион ученици

Каквото и да постигнеш, в никакъв случай не би трябвало да забравяш от кое място си тръгнал. Това ни сподели звездата на " Манчестър Юнайтед " Маркъс Рашфорд, който обезпечи безвъзмезден обяд за повече от 1 милион възпитаници.

Британското държавно управление бе взело решение да спре ваучерите за храна на деца в потребност, само че го ревизира и в последна сметка ще отпусне нужните 120 млн. лири, с цел да продължи програмата и през летните месеци, когато учебните заведения са затворени.

Това се случи след акция на Рашфорд. Нападателят на " Юнайтед " написа отворено писмо до депутатите, с което помоли да не стопират програмата и описа по какъв начин фамилията му е имало финансови проблеми и като дребен е разчитал на тази помощ.

" I once had to go through that same system "
In a TV exclusive with #BBCBreakfast @MarcusRashford explains why he's calling for a u-turn over the decision to end free school meal vouchers in England over summer.
More here: https://t.co/xcqAUyGU20 pic.twitter.com/Yndb93vqlH
— BBC Breakfast (@BBCBreakfast) June 15, 2020

Така в този момент над 1 милион деца ще получават ваучери на стойност 15 лири седмично, с които родителите им могат да пазарят в супермаркети.

По време на пандемията Рашфорд събра над 20 млн. паунда за топъл обяд на деца.

Премиерът Борис Джонсън благодари на национала за включването в дебата. Феновете в обществените мрежи поздравиха Рашфорд и приканиха той да бъде определен за спортна персона на годината.

if( typeof googletagAdSlots[`medium_rectangle_300x250_first`]!= " undefined " && typeof googletagAdSlots[`medium_rectangle_300x250_first`]!= " undefined " &&! googletagAdSlo
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР