Какво трябва да се направи, за да може бизнесът с

...
Какво трябва да се направи, за да може бизнесът с
Коментари Харесай

С промени в Закона за професионалното образование ще се търсят кадри за индустрията


Какво би трябвало да се направи, с цел да може бизнесът благодарение на страната и локалните управляващи да форсира подготовката на междинни фрагменти за промишлеността? На тази тематика беседва служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов с изпълнителния шеф на " Тракия икономическа зона " (ТИЗ) в Пловдив инж. Пламен Панчев, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН).

Според проф. Пенов учебните заведения дружно с бизнеса би трябвало оптимално да употребяват и опциите на европейските и националните стратегии, свързани с образованието. Министърът предложения инж. Панчев да взе участие при създаването на измененията в Закона за професионалното обучение и в срещи в МОН по тематиката.

Инж. Панчев предложи концепцията ТИЗ, МОН и община Пловдив да одобряват десетгодишна стратегия за обезпечаване на фрагменти за локалната промишленост.

Като промишлен град Пловдив има потребност от фрагменти в професионални посоки, като машиностроене, превоз, хранително-вкусова индустрия и други. Затова ТИЗ работи интензивно с девет общини от района и към този момент с пет професионални гимназии посредством обучителен център, който разполага с съвременна инсталация и провокира интерес у учениците. Преподаватели са експерти от Университета за хранителни технологии. Бизнесът подкрепя интензивно учебните заведения, предлага и стипендии за учениците с концепцията след дипломирането си те да работят в локалните предприятия.

Искаме да работим с най-малко 30 професионални учебни заведения, съобщи инж. Пламен Панчев, представен от МОН.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР