Какво стои зад абревиатурата ХТСХ. Рецептите за качествените продукти се

...
Какво стои зад абревиатурата ХТСХ. Рецептите за качествените продукти се
Коментари Харесай

Деликатеси Маджаров за празничната трапеза

Какво стои зад абревиатурата " ХТСХ ". Рецептите за качествените артикули се пазят от десетилетия и се предават от потомство на потомство. Четири такива обичани месни мезета към този момент са предпазени, като са публично регистрирани от Европейската комисия в Европейския указател на храните и носят наименованието " ХТСХ " - Храна с традиционно-специфичен темперамент. Това са луканка " Панагюрска ", филе " Елена ", роле " Трапезица " и Кайсерован врат " Тракия ", които " Димитър Маджаров " създава по истинските обичайни предписания.

 

С наближаването на един от най-светлите празници - Великден, всички започваме да планираме какво да поднесем на тържествената софра, търсейки нещо изискано, тънко и качествено. Нашите оферти от компания " Димитър Маджаров " са четири обичани месни мезета:

Този български сурово-сушен деликатес е приет от Европейската общественост за храна с обичайно характерен темперамент, поради неповторимата си рецепта, пазеща достоверната традиция на произвеждане и зреене към 40 дни.

Абсолютно разумно произходът на наименованието идва от град Елена, а усетът на продукта е присъщ, прелестен и умерено солен.

Приготвя се по обичайна технология от свежо българско свинско филе, сол, естествени подправки (ронена чубрица и надробен черен пипер), захар, като се прибавя аскорбинова киселина, като антиоксидант и калиев нитрат, като консервант.

Мирисът, както и усетът на " Филе Елена " се дължат на комплекса от грижливо подбрана и обработена суровина, характерни условия на сушене и сплескване, успешен избор на подправки.

Всяка година преди Коледните празници къщите на Панагюрище са били окичени с пръти с увиснали луканки. Днес всеки може да опита от неповторимия усет на този сурово-сушен деликатес.

Уникалната рецепта пази достоверната традиция на произвеждане и зреене от  най-малко 20 дни.

Луканката се подготвя по обичайна технология от свежо българско говеждо и свинско месо, сол, естествени подправки (кимион и надробен черен пипер), захар, като се прибавя аскорбинова киселина, като антиоксидант и калиев нитрат, като консервант.

Отличителният й външен тип - сплеснатата форма на обособените части - се получават в резултат на пресоването.

Наименованието на този неповторим български артикул произлиза етимологично от историческия рид " Трапезица " в античната българска столица - Велико Търново.

Роле " Трапезица " е пресован сурово-сушен месен артикул, чието зреене лишава към 60 дни.

Приготвен е по обичайна технология от свежо българско месо - свински врат, сол, естествени подправки (чесън и надробен черен пипер), захар, като се прибавя аскорбинова киселина, като антиоксидант и калиев нитрат, като консервант. Специфичността му се дължи на свойствени за продукта характерности - мекота и сочност на месото, извънреден усет и аромат.

Този деликатес се подготвя от прясно обезкостено месо от свински врат и има продълговато цилиндрична, сплескана форма.

Пресова се неколкократно по време на сушенето. Има присъщ, прелестен, умерено солен усет, с изразен мирис на вложените подправки - червен пипер, чимен, чесън, бяло вино.

Дните за осоляване и зреене са най-малко 14, а дните за сушене са до постигане на заложените индикатори.

След като е съвсем подготвен се овалва в кайсерована примес от червен пипер, чимен, чесън, бяло вино. Образува се коричка с червен цвят, коята подсъхва в границите на няколко дни.

С благопожелание за светли празнични дни: " От нашето семейство за вашето семейство "!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР