Какво си мислят хората, когато те срещнат за първи път?Проучванията

...
Какво си мислят хората, когато те срещнат за първи път?Проучванията
Коментари Харесай

6 начина да направиш страхотно първо впечатление

Какво си мислят хората, когато те срещнат за първи път?

Проучванията демонстрират, че решаваме дали харесваме някой и дали може да му имаме доверие в границите на първите няколко секунди от срещата ни. Независимо дали става въпрос за изявление за работа или първа среща с чужд, увери се, че оставяш положително първо усещане.

Стъпка 1: Използвай ръцете си

Изследванията потвърждават, че претендентите за работа, които употребяват повече жестове по време на изявлението, са по-склонни да бъдат наети. Ръцете демонстрират желание. Когато някой вижда ръцете ти, се усеща по-спокоен и е по-склонен да се сприятели с теб, поучават от cosmopolitan.bg. Но никога не ръкомахай пламенно като на пазара.

Стъпка 2: Направи съвършеното здрависване

Най-важното нещо, което би трябвало да знаеш (звучи малко жестоко, само че е истина) – няма нищо по-неприятно от потното здрависване. Ако от нерви и напрежение дланите ти се потят, използвай този елементарен трик. Когато стигнеш до мястото, поръчай напитка от бара и обвий салфетка към чашата. Също по този начин при здрависване постоянно хвани ръката си отвесно с палеца ориентиран нагоре. Обръщането на дланта нагоре е обуздан жест, който издава уязвимост и примирие, а когато сочи надолу се преглежда като преобладаващо и контролиращо.

Стъпка 3: Заеми по-голямо пространство

Ако искаш да покажеш позиция в първите няколко секунди на срещата, хвани ръцете си в профил, а до момента в който разговаряш, може да ги поставиш върху масата или стола. Изправи раменете си и хвани гърдите, и брадичката си напред.

Стъпка 4: Представи си, че това не е първата среща

Първите усещания са механизъм за оцеляване. Когато се срещнеш с един човек, би трябвало бързо да решиш дали го искаш в живота си или не. Може да звучи неуместно, само че постоянно поздравявай някого като че ли сте остарели другари. Кажи му какъв брой се радваш да го видиш и, че имаш опция да разговаряш с него.

Стъпка 5: Съсредоточи се в контакта с очите

Опитвай се да поддържаш контакт с очите, до момента в който приказваш и когато отбелязваш нещо значимо.

Стъпка 6: Превърни нервността си във неспокойствие

Вместо да мислиш, че да си нервозен е нещо неприятно подсети си, че да си разчувствуван е хубаво нещо и това значи, че те е грижа какво се случва. Всеки път, когато чувстваш “нервни пеперуди ”, ги приветсвай и мисли по какъв начин те ти дават сила!

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР