Какво ще се случи, ако сърцето ви принадлежи на един,

...
Какво ще се случи, ако сърцето ви принадлежи на един,
Коментари Харесай

Обичам съпруга си, но искам друг: Какво да правя?

Какво ще се случи, в случай че сърцето ви принадлежи на един, само че ненадейно, като гръм от ясно небе, то бъде пленено от различен?

Анастасия е на 27 години и работи като брокер. Живее със брачна половинка си в град Тула. Тя и обичаният ѝ се усещат добре: фамилията има високи приходи, живее в съгласие и се радва на прелестен тригодишен наследник. Нищо не предвещава неприятности, само че скоро техният слънчев фамилен живот е засенчен от ненадейно събитие. Ето и историята на героинята:

" Аз и брачният партньор ми сме измежду тези сладки двойки, които са дружно от учебно заведение. Нашата първа обич пламна още в гимназията и продължи да гори със същата мощ по време на студентските ни години, построяването на кариера и раждането на нашето дете. Връзката ни умерено може да се назова здрава. Имаме доверие един на различен и се одобряваме такива, каквито сме. Съпругът ми е прелестен и бленувам цялостен живот да бъда с него.

Наскоро обаче бях посетена от доста обаятелен клиент на работа. Занимавах се с оформянето на неговите документи за продажба на апартамент. Нямах визия какъв е този човек, само че изпитах безумно увлечение към него. Мисълта за него ме подлудява. Дали това са феромони, или неумишлено желая повече адреналин, нямам визия. Но еротичните мечти и фантазиите за нещо друго не ме пускат. Чувствам се засрамена, усещам се отговорна и желая да се отърва от тези мисли. Какво да върша? "



Експертът, клиничен психолог и учител в женското учебно заведение по изразителност Йо Александър Арчагов отговаря на въпроса на Анастасия по този начин:

Стъпка 1: Приемете правото си да чувствате

Първото нещо, което би трябвало да разберем, е, че ние не направляваме възприятията си. Привличането към различен човек може да се случи от самосебе си. Това не значи безусловно, че не обичате брачна половинка си и че имате неприятна връзка. Не си мислете, че в случай че изпитвате страсти към различен, значи нещо не е наред с вас и сте неприятен човек. Не, просто всички сме живи хора и от време на време имаме разнообразни усеща към другите хора. Това не е неправилно, това е обикновено.

Стъпка 2: Разделете възприятията и дейностите

Преместете фокуса си от това, което не можете да контролирате, към това, което можете да контролирате. Изневярата е деяние, а не неволен подтик. Можете да извършите умишлен избор да не изневерявате на брачна половинка си, да не вършиме секс с различен мъж. Привличането не ви задължава да имате връзка с различен.



Стъпка 3: Анализирайте какви потребности в актуалната ви връзка остават неудовлетворени

Помислете по какъв начин се чувствате и какво е значимо за вас. Може би има някакво предпочитание, което не е задоволено в непрекъснатата ви връзка и което желаете да задоволите. Помислете по какъв начин можете да интегрирате тази потребност в фамилния живот със брачна половинка си. Например, в случай че харесвате метода, по който различен мъж ви приказва общително, можете да помолите брачна половинка си също да ви приказва по-нежно. Ако харесвате различен мъж, тъй като той спортува, можете да опитате да запознаете брачна половинка си със спорта. Постарайте се да измененията връзките си към по-добро.

Стъпка 4: Можете също по този начин просто да забележите и приемете желанието си, само че да не вършиме нищо по въпроса

От време на време имаме разнообразни стремежи, които не можем да задоволим и това е обикновено. Например, желаеме да ядем нещо нездравословно, само че сме на диета. Можете безвредно да задоволите единствено тези стремежи, които дават отговор на вашите ползи и полезности. Продължавайте да живеете и да вършиме това, което е значимо за вас. Тогава е евентуално с течение на времето привличането да отшуми от самосебе си. Особено в случай че спрете да поддържате връзка с индивида.

Стъпка 5: Помислете какво разкрива това привличане за вас

Всяка потребност индиректно или директно разказва кои сме ние и по какъв начин можем да се почувстваме по-щастливи. Например потребността от нежни думи приказва за нужда от топлота, деликатност и поддръжка. Ако се влюбите в гальовен мъж, това демонстрира, че имате неудовлетворена потребност от тъкмо подобен мъж. Помислете по какъв начин можете да я задоволите без намесата на евентуален ухажор или други мъже. Може би би трябвало по-често да си казвате нежни думи един на различен? Опитайте се да сублимирате незадоволената потребност. Бъдете изобретателни: рисувайте, танцувайте, пишете лирика, играйте в театъра. Творческата сублимация не е изменничество.

Стъпка 6: Бъдете почтени със себе си по отношение на това какъв брой сте положителни във връзката си

Понякога възприятията към различен са неосъзнато предпочитание да излезете от брака си или актуалната си връзка. Погледнете деликатно към взаимоотношенията с сегашния си сътрудник. Как се чувствате, задоволени ли сте? Може би влюбването в различен е доказателство, че се чувствате зле в компанията на актуалната си половинка? След като си отговорите на тези въпроси, можете да вземете разнообразни решения. Можете да поработите върху съществуващите взаимоотношения или да излезете от тях. В този случай обаче би трябвало да си дадете сметка, че решението да напуснете половинката си поради различен, не е разследване единствено от влюбването, само че е подбудено и от прочут брой други фактори и параметри, които вършат връзката ви безнадеждна. 



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР