Какво ще кажете днес за закуска да спретнете едни фантастично

...
Какво ще кажете днес за закуска да спретнете едни фантастично
Коментари Харесай

Ако искате мекиците да са меки и въздушни като облачета, това е вашата рецепта

Какво ще кажете през днешния ден за закуска да спретнете едни фантастично пухкави и неустоимо вкусни мекички? Точно такива, каквито вашата баба в миналото пържеше на печката с часове наред, а вие предостатъчно и до насита похапвахте.

Взехме рецептата от пожълтелите страници на бабиния бележник и сме същински щастливи, че имаме опцията да я споделим точно с вас.

Най-вкусните мекички от бабиния бележник

Ето и какви артикули да имате на разположение:

• 1 ч.ч. прясно мляко;

• 7 грама суха мая;

• 1 с.л. захар;

• 2 ч.л. сол;

• 2 ч.ч. кисело мляко;

• 1 ч.л. сода за хляб;

• 800 грама брашно;

• ½ ч.ч. олио;

• ½ ч.ч. свинска мехлем.

Начин на подготвяне:

Както и сами можете да предположите, на първо време е редно да се започва с подготовката на сместа с маята, тъй като на нея ще й би трябвало време, до момента в който се задейства. Прясното мляко не би трябвало да е горещо, а хладко. Към него прибавете захарта, сухата квас и 1 ч. ч. брашно. Всичко това се бърка, до момента в който не се получи примес, сходна на тази за кекс. Дръжте на топло място, до момента в който не шупне.
 Най-пухкавите и вкусни мекички, които не попиват олио при пържене. Вижте рецептата! Най-пухкавите и вкусни мекички, които не попиват олио при пържене. Вижте рецептата!
Мекичките от край време са една от най-вкусните предписания, които всеки похапва с приятност. Често обаче се въздържаме от потреблението им, т...

Пригответе си още един съд, в който да разбиете киселото мляко със содата и по-късно е нужно да прибавите и шупналата квас. Започнете да прибавяте останалото брашно. В началото е целесъобразно да бъркате с дървена лъжица, а по-късно можете да си послужите и с ръце.

Тестото би трябвало да шупва в продължение на час – два. След като втаса, можете да го съхранявате в ледник.

Можете да приготвите мекиците на момента или след няколко часа, както решите. Ако желаете да се получат пръхкави, въздушни и неустоимо вкусни, нашият съвет е да смесите растителната и животинската лой.

Пригответе мекичките по този метод и ще останете очаровани от крайния резултат. Да ви е сладко!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР