Какво се случи:Китай е икономически конкурент за Европейския съюз, това

...
Какво се случи:Китай е икономически конкурент за Европейския съюз, това
Коментари Харесай

Китай, ЕС: Европейската комисия описва Пекин като „конкурент“ в новия стратегически документ


Какво се случи: Китай е стопански съперник за Европейския съюз, това съобщи Европейската комисия на 12 март в 16-страничен документ за стратегически вероятности, в който се обрисува връзките на съюза с Пекин, отбелязвайки, че е нужен общоевропейски метод, с цел да се посрещнат провокациите, подбудени от възходящото развиване на Китай и световното му въздействие.

Защо е значимо: Документът отразява забележителна реторична смяна от страна на Европейската комисия към признаването на Китай като стратегически съперник, който съставлява възходяща опасност за европейските стопански ползи. Докато главните пълномощия на Европа, Франция и Германия, желаят да противодействат на въздействието на Пекин посредством използване на защитни ограничения, като увеличение наблюдението на задграничните вложения, основаване на европейски „ първенци “ и подсилване на разпоредбите за задгранична благосъстоятелност, някои страни от Южна и Източна Европа показаха интерес да задълбочат връзките си с Китай и се причислиха към самодейността „ Пояс и път “ / Belt and Road Initiative ( BRI).

[Инициативата " Един пояс, веднъж " е най-мащабното и амбициозно изпитание на актуален Китай да предложи нова, друга от западноцентричната глобализационна парадигма. Тя има за цел да оформи контурите на нов вид глобализация, чиито правила се коренят в обичайна китайска просвета и философия и в чийто център стои визията за многоизмерната взаимосвързаност.

Какво предлага " Един пояс, веднъж "? Какви ще са изгодите за стопанските системи и обществата в страните от нейния обсег? Ще засегне ли Китай посредством самодейността основни ползи на други огромни страни? Отговорът на всички тези въпроси постанова на първо време да бъде проследен нейния произход и логичност, по този начин както ги виждат от Пекин.]

Ситуацията: Китайските и европейските водачи ще се срещнат на годишната среща на върха Китай-ЕС в Брюксел на 9 април. Китайският президент Си Дзинпинг пътува и в Италия, и във Франция този месец, през което време подписа спомагателни съглашения по отношение на присъединяване на Рим в BRI.

March, 2019

По worldview.stratfor.com

Преводът е оповестен в Бюлетина на Центъра за проучване на Балкански и черноморски район
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР