Какво се определя от телесната температура? Телесната температура е външната температура,

...
Какво се определя от телесната температура?
Телесната температура е външната температура,
Коментари Харесай

Как високата температура влияе на заболяването?

Какво се дефинира от телесната температура?

Телесната температура е външната температура, която се мери най-често в региона на подмишниците.

Нормално е денем да варира с ± 1°С, зависи от доста външни фактори и моментното положения на организма.

Показанията нормално се движат в диапазона от 36,3-37,0 градуса.

Вътрешната температура е температурата на вътрешните органи и е доста по-висока от външната. За другите органи показанията са разнообразни. „ Най-топлият “ орган е черният дроб. Обичайната му температурата е към 39° градуса.

Външната телесна температура зависи от следните фактори:

– температура на заобикалящата ви среда;

– моментна физическа активност;

– психоемоционално състояние;

– хранене;

– съществуване на остро инфекциозно заболяване;

– съществуване на хронични възпалителни процеси;

– автоимунни положения.

При разнообразни болести, най-вече инфекциозни, телесната температура отразява дейното опълчване на организма против въздействието на микроби, вируси и протозои.

Кога НЕ се предлага наложително намаление на температурата?

Смята се, че при повишение на температурата се основават условия, при които микробите и вирусите забавят размножаването между тях.

От тази позиция не е належащо да се намалява телесната температура.

От друга страна, вътрешните органи, които към този момент имат по-висока температура, се натоварват повече. Особено значимо при работата на сърцето. Всъщност, когато температурата се увеличи с 1 градус, сърдечната периодичност се усилва с 10-15 удара в минута.

При висока телесна температура тялото се пробва да се охлади, като форсира притока на кръв, т.е. провокира ускорение на сърдечния темп.

Най-напред, охлажда вътрешните органи и мозъка.

При доста висока телесна температура се нарушава структурата на протеините, на първо място на протеиновите структури на кръвта.

Така доста високата температура дестабилизира главните функционалности на тялото.

При огромна част от възрастните температурата не се повишава повече от 38 градуса. Но има и такива хора, които при леко нараснала телесна температура и се усещат като пребити.

Като цяло могат да се формулират следните рекомендации:

Ако положението на вашето тяло го разрешава, не понижавайте телесната температура, в случай че не е по-висока от 38° градуса. Използвайте средства за намаление, в случай че термометърът демонстрира повече от 38° градуса и в случай че не се чувствате добре, даже и да е 37,2. Не се опитвайте неотложно да свалите температурата до естествени стойности. Процесът би трябвало да е равномерен.

Как да понижите температурата без медикаменти?

Първо, проветрете помещението. Овлажнете въздуха. Температурата в стаята не би трябвало да бъде по-висока от 22° градуса.

След това, обърнете внимание на облеклата. Те би трябвало да са направени от чист памук. Облеклото би трябвало да е леко, одеялото, също да е леко, задачата е да не провокира в допълнение загряване. Необходимо е естествено изстудяване на тялото посредством събличане и взимане на хладка вана.

С тези два метода ще понижите телесната температура с към 0,5-0,7 градуса.

Правете компреси върху главата и крайниците (крака, предмишници) – 35-36° градуса.

Използвайте вкусни домашни средства, като сладко от малини и мед. Ако пиете чай с такива добавки, процесът на изпотяване се форсира,а телесната температура ще се намали.

Заедно с понижаването на температурата, кръвният поток ще се стабилизира, работата на сърцето и белите дробове ще се възстановява.

Не забравяйте, че свалянето на телесната температура, би трябвало да става гладко!

Започнете да се борите със положението благодарение на наличните домашни средства. Това няма да разреши на температурата да спадне внезапно и по този метод да аргументи колапс на кръвоносните съдове, а в това време потреблението на мед и малини в допълнение ще даде на тялото запас в битката с патогените!

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР