Какво разкриват експерти по въпроса за успешното интервю. Испанската бизнес дамата

...
Какво разкриват експерти по въпроса за успешното интервю.
Испанската бизнес дамата
Коментари Харесай

10 от най-често срещаните причини защо се проваляме на интервю за работа

Какво разкриват специалисти по въпроса за сполучливото изявление.

Испанската бизнес дамата и създател на литература за самоусъвършенстване и бизнес развиване, Нийвс Вилена, в новата си книга споделя най-често срещаните неточности, които вижда по време на изявление с претенденти за работа.

Тя акцентира фактори като това по какъв начин сме се подготвили преди срещата с евентуалния шеф или членовете на екипа му, мотивацията, с която се явяваме и метода, по който приказваме за себе си и предходния си опит.

 10 от най-често срещаните аргументи за какво се проваляме на изявление за работа

Какви цветове да избираме на изявление за работа?

Вижте кои груби неточности тя открои и какво да вършим, с цел да ги избегнем:

  1. Говорите неприятно за предходния си шеф – това е най-голямата неточност, която можете да извършите. Независимо по какъв начин сте завършили връзките си на остарялото работно място, в никакъв случай не говорете против някогашния началник или екипа, тъй като единственото, което евентуалният ви нов шеф ще чуе, е това, което може да говорите за него след няколко месеца или години работа дружно.
  2. Не знаете доста за компанията, за която кандидатствате – в случай че ви попитат какво знаете за организацията, към чиито екип желаете да се присъедините, и вие нямате задоволително приемливи знания, считайте, че изявлението е към края си. Винаги проучвайте подробно фирмите, за които кандидатствате – това демонстрира почитание и заинтригуваност.
  3. Ако предоставите погрешна информация за себе си по време на изявлението или в автобиографията си – рядко се случва, само че случи ли се, е съдбовно – работодателят да разбере, че кандидатстващият е дал погрешна информация за себе си.
  4. Ако не покажете задоволителна мотивация, че желаете да работите в организацията – в случай че при постъпването на работа, вие сте лишени от възторг, какво ще се случи след няколко месеца, когато вълнението от новото начало се изпари? Това би се попитал всеки шеф, в случай че пред него застане нестимулиран кадър – и с право.
  5. Не говорите британски език  – за жалост, в днешно време вторият език, изключително британският, е от изключително значение за професионалното ни развиване и без него е мъчно да се осъществяваме.

     10 от най-често срещаните аргументи за какво се проваляме на изявление за работа

  6. Ако не превърнете слабите си страни в мощни – популярният въпрос “Какви са най-големите ви слаби страни ” е общоприет за съвсем всяко изявление с причина. Той разкрива доста и неправилният отговор може да ни коства изявлението. Важно е да дадем прецизен отговор, тъй като на всеки е ясно, че не съществува човек без слаби страни, само че в случай че сами не си ги познавате, това е знак за незрялост и непълен професионален опит.
  7. Ако не осъзнавате най-хубавите си страни  – другият значим въпрос е този за мощните ни страни и отговорът на него е също толкоз забележителен. Не бъдете прекомерно самоуверени, само че и покажете, че познавате качествата си.
  8. Отричате грешките си – всеки има право да сгреши, значимо е какво вършим по-късно. Независимо дали става дума за дребна неточност, която сте позволили по време на процеса на интервюиране, или от работата си за предходна позиция – бъдете откровени за това, което сте създали и покажете, че сте научили урок от случилото се.
  9. Ако не четете в свободното си време – въпросът за това каква литература предпочитате и изобщо четете ли не е обичаен, само че доста интервюиращи споделят, че в случай че схванат, че претендент не чете в свободното си време, одобряват това като знак, че той не се интересува да се развива като персона и експерт.
  10. Не съумеете да отбраните тезата си – в случай че ви зададат въпрос по време на изявление, с който целят да тестват вашите възгледи по даден въпрос, и вие не сте на същото мнение като шефа си, това не е ужасно. Но в случай че не съумеете да отбраните тезата си уместно, тогава резултатът от изявлението е мощно неразбираем.

Как да структурираме CV-то си, с цел да получим мечтаната работа

Какво ни пречи да градим сполучлива кариера

Учудващо простички препоръки за кариерата от Стив Джобс

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР