Какво представлява работата на един техник в международна компания, какви

...
Какво представлява работата на един техник в международна компания, какви
Коментари Харесай

Пътят на един старши техник

Какво съставлява работата на един механик в интернационална компания, какви са опциите за развиване в специалността и по какъв начин в действителност наподобява един индустриален завод, споделя Павел Петров в изявление за Vesti.bg.

Павел, по специалност си старши механик. Какво в действителност съставлява работата ти?

Започнах професионалния си път в Melexis България като младши механик и единствено за 4 години съумях да израсна до позицията старши механик. Позицията е част от екипите в производството и се концентрира върху няколко съществени аспекта като механичната работа на машините, тяхната превантивна поддръжка, преоборудване и температурната им калибрация. Всеки един човек, който стартира като механик, минава през особено образование, което разрешава да се натрупат нужните познания за всички свързани процеси. Това образование приготвя техниците за избрани обстановки, с които се сблъскват. В производството имаме богата база данни с разнообразни механически обстановки. Чрез нея достъпваме информация от сходни случаи, която ни оказва помощ в ежедневната ни работа. Работейки в Melexis, всеки един чиновник, без значение каква позиция заема, оставя своя отпечатък върху международната карта на микроелектрониката. Чиповете, които сътворяваме в България, са съществена част от новите технологии, и аз се гордея, че имам опцията да съм част от едно по-добро бъдеще.

Как избра да се насочиш към колеж, вместо към по този начин известните филантропични гимназии?

Любовта ми към техниката е от дете. Електротехниката, хидравликата и най-много положителната остаряла механика постоянно са предизвиквали любознанието ми. Възможността да коригирам и изпипвам с ръцете си ме е привличала пред всеки различен професионален избор. Това предначерта моя път към Националната професионална гимназия по прецизна техника и оптика "М. В. Ломоносов ".

Лесно ли си откри работа?

След довеждане докрай на образованието ми в университета и отбиването ми от наборна военна работа, започнах работа. От тогава не съм спирал да работя и имам вяра, че България предлага голям брой благоприятни условия за хората, които желаят да се развиват и да останат тук.



Когато хората чуят “индустриално производство”, в множеството случаи си показват единствено гръмък и замърсен завод. Как в действителност наподобява работното ти място?

С годините практиките и промишленостите доста се трансформират. Melexis е съвременна компания, в която прилагаме най-новите технологии в сектора, с високо равнище на съоръжение и разнообразни системи за събиране и култивиране на информацията. Все още си припомням първото ми усещане от производството - бях изумен от подредбата на машините и чистотата. Това се случи по време на изявлението ми за работа в Melexis преди съвсем 5 години. В момента производството е в новата постройка на компанията в София, която беше публично открита през юни 2022 година Следвайки последните трендове и професионални практики, производството в София е най-голямото и съвременно от всички на Melexis.
 а
От какъв брой души се състои екипът, в който работиш в Melexis? Как минава един работен ден?

В момента в Melexis България работят над 650 души. Екипът в производството се състои от 360 индивида. Разширяването на научноизследователската и индустриалната ни база в София докара до потребността от разгръщане на екипите ни от оператори, техници и инженери. С наслада приветстваме експертите, които желаят да се развиват в интернационална компания и да работят в обединен екип. Заинтересованите могат да прочетат повече за позициите на:.

Остава ли ти време за фамилията и странични занимания?

Имам задоволително време да бъда със фамилията си и по-конкретно да мога да обърна задоволително внимание на двете си дъщери. А от време на време даже ми остава време и да коригирам развалени уреди, които да заживеят нов живот. Един от позитивите, които предлага Melexis, е да постигнеш баланс сред персоналния живот и работата си. Усещам поддръжка от сътрудниците и мениджърите за професионалното ми развиване. Убедих се, че даже и да искаш да се развиваш, това няма да попречи на персоналния ти живот.

Можеш ли да кажеш, че си задоволен от работата и метода си на живот?

Истината е, че в действителност аз съм повече от задоволен от работата си. Щастлив съм, че след съвсем 5 години към момента има какво да науча. Ако би трябвало да опиша Melexis България, то това е цялост от страст, опция за израстване, сигурност и единодушие.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР