Какво лекува чесънът и защо да го включите в ежедневната

...
Какво лекува чесънът и защо да го включите в ежедневната
Коментари Харесай

Чесънът пречиства цялото тяло

Какво лекува чесънът и за какво да го включите в ежедневната си диета? Той е съществена съставна част на остаряло тибетско лекарство, чиято рецепта е написана преди повече от 2000 години.

В аптеките по света се оферират огромен брой билкови препарати на основата на чесън, които се употребяват като помощни лечебни и превантивни средства.

Чесънът съдържа към 400 дейни съставки и е богат на витамини и минерали като аденозин, алицин, аминокиселини, фибри, растителни мазнини, витамин А, витамини В1 и В2, витамин С, желязо, ензими, етерични масла, йод, калий, калций, селен, сяра и фосфор.

Основната съставна част на чесъна е алицинът, който има антибактериални, антивирусни, противогъбични, противопаразитни и антиоксидантни резултати, само че тази „ чудодейна съставна част “ е виновна и за нещо друго.

Алицинът подтиква притока на кръв към гениталиите. Изследванията демонстрират, че чесънът има противоракови свойства. Редовната консумация на огромни количества чесън може да понижи риска от доста типове рак, изключително рак на ректума и бъбреците.

Какво лекува чесънът?

На първо място, чесънът намалява кръвното налягане, както и равнищата на холестерола в кръвта. Много постоянно се употребява за битка с настинки и грип.

Редовната консумация на чесън понижава риска от рак, покачва имунитета и производството на антитела в организма. Предпазва кръвоносните съдове и понижава риска от инфаркт и инсулт. Вярвате или не, чесънът даже отстранява умората, напрежението, тревогата и усъвършенства настроението, с помощта на минерала селен.

Чесънът работи против чревните паразити. Той е и доста мощен герой против гъбични инфекции.

Използван в дребни количества, като добавка към храни, предизвикващи газове (боб, грах…), понижава подуването. Забавя процесите на стареене и дейно защищава от доста хронични болести.

Интересно е да се каже, че бебетата пият повече мляко по време на кърмене, в случай че майката е консумирала чесън малко преди кърменето.

В самото начало на грипа или настинката е добре да хапнете една-две скилидки чесън. Това растение дейно убива бактерии, вируси и гъбички, тъй че може да предотврати по-нататъшното развиване на заболяването. Ако заболяването въпреки всичко се появи, чесънът още веднъж ще помогне, тъй като е мощен антибиотик, облекчава кашлицата и изхвърлянето на слуз.

Чесън, лимон и мед срещу стареене

Смелете 10 глави чесън и прибавете 1 кг мед и сок от 10 лимона.

Изсипете в стъклен буркан, покрийте и оставете да престои 8-10 дни.

След това два пъти на ден, преди хранене, приемайте по една супена лъжица от сместа.

Почистване на кръвоносните съдове

Сложете една скилидка чесън в устата за 30 минути.

Китайците имат вяра, че по този метод се освобождавате от токсините и всичко, което предизвиква заболявания в организма.

За болки в ушите

Сварете две скилидки чесън в малко вода и капнете 2 охладени капки в болното ухо.

Ще почувствате облекчение след няколко минути.

Лечение на ешерихия коли

Всяка вечер накисвайте счукана скилидка чесън в чаша вода. Сутрин пийте водата на празен корем.

Повтаряйте процедурата седем дни.

Вижте още: Лечебни предписания с коприва

Пълно възобновяване на организма

Яжте по една скилидка чесън всяка вечер за 40 дни. Чесънът пречиства доста добре кръвта, подтиква апетита, защищава от грип и други респираторни болести, укрепва имунитета, потребен е при анемия, оказва помощ при болести на бъбреците и пикочния мехур, почиства кожата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР