Какво каза президентът Путин за самолетната катастрофа в Русия

...
Руският президент Владимир Путин наруши мълчанието си относно самолетната катастрофа,
Коментари Харесай

Руският президент Владимир Путин наруши мълчанието си относно самолетната катастрофа, която се случи край Москва в сряда, почти 24 часа след инцидента.

Той изпрати своите съболезнования на семействата на загиналите при катастрофата, без да потвърди поименно дали лидерът на групата Вагнер Евгений Пригожин, който беше посочен като пътник в самолета, е загинал.

Ето превод на казаното от Путин от агенция Ройтерс:

„Що се отнася до авиационната трагедия, преди всичко искам да изразя най-искрените си съболезнования на семействата на всички жертви.

„Винаги е трагедия. Наистина, ако служители на компанията Вагнер са били там, а предварителните данни сочат, че са били, бих искал да отбележа, че тези хора са допринесли значително за нашата обща кауза за борба с неонацисткия режим в Украйна, ние помним това, ние знаем го и няма да забравим.

„Познавах Пригожин от много дълго време, от началото на 90-те години. Той беше човек с трудна съдба и направи сериозни грешки в живота. И той се бореше за резултатите, от които се нуждаеше за себе си, а когато го попитах за това, за общата кауза, както през последните месеци. Той беше талантлив човек, талантлив бизнесмен, работеше не само у нас, и работеше с резултати, но и в чужбина, в частност в Африка. Там той се занимаваше с нефт, газ, благородни метали и камъни.

„Доколкото знам, той току-що се върна вчера от Африка. Той се срещна с някои служители тук. Но това, което е съвсем категорично – тази сутрин ми докладва шефът на Следствената комисия – те вече са започнали предварително разследване на това събитие. И то ще бъде изпълнено изцяло и взето докрай. В това няма съмнение.

„Да видим какво ще кажат следователите в близко бъдеще. И сега се правят експертизи, технически експертизи и генетични. Това отнема известно време.“


Източник: Ал Джазира, Ройтерс
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР