Какво има да каже президентът Джо Байдън за Доналд Тръмп?

...
Какво има да каже президентът Джо Байдън за Доналд Тръмп?
Коментари Харесай

Стратегията на Байдън по отношение на скандала с Тръмп - мълчание

Какво има да каже президентът Джо Байдън за Доналд Тръмп? Голф мачът, който се игра на Air Force One на телевизионните екрани в деня на обвиняването против Тръмп, даде ясно да се разбере: нищо.

След като главният му кандидат за президентския пост през 2024 година би трябвало да се изправи пред съда във вторник, с цел да му бъдат предявени невиждани за някогашния президент обвинявания във възпрепятстване на правораздаването и нелегално запазване на строго секретни документи, Байдън се намира в политически нестабилно състояние. В последна сметка това е Министерството на правораздаването, ръководено от индивида, който той назначи, основния прокурор Мерик Гарланд, който ще следи правосъдното гонене на съперника.

Ако каже каквото и да било - даже да изрази интерес към ориста на крайнодесния някогашен президент - и Байдън ще подхрани огъня, който към този момент гори измежду републиканците, вярващи в тайната доктрина на Тръмп, че е жертва на гонене от страна на " дълбоката страна ".

Затова и превключи тв приемниците на Golf Channel на борда на Air Force One по време на президентското пътешестване до Северна Каролина в петък - а не на нормалната CNN, която този ден бъкаше от фотоси, репортажи и мнения за преди малко разкритото обвиняване.

Запитан за случая от пътуващите в самолета кореспонденти, Байдън отговори с безапелационното " без коментар ". Запитан дали въобще е разговарял с Гарланд, Байдън също отговори негативно, оповестява Агенция Франс Прес.

" Мисля, че държанието на президента Байдън до момента беше изцяло подходящо ", сподели Карл Тобиас, професор по право в университета в Ричмънд. " Байдън би трябвало да продължи да се опълчва на предлагането на каквито и да било обществени мнения по случая. Като президент той би трябвало да остави тази задача на други и да разреши на специфичния консултант да води делото ".

Проблемът със тактиката на Байдън за опазване на тишина е, че Байдън е податлив да споделя неща, които мнозина, не на последно място нервните му чиновници, считат, че не би трябвало да споделя.

Миналата година един жарък Байдън, говорейки за президента Владимир Путин и кървавото му навлизане в прилежаща Украйна, сподели: " За Бога, този човек не може да остане на власт. "

След това Белият дом даде да се разбере, че политиката на Съединени американски щати не е да в профил Путин.

След това има няколко случая, в които Байдън отиде по-далеч от общоприетите обществени изказвания на Съединени американски щати по отношение на уговорката за отбрана на Тайван от китайско нахлуване - геополитически гръмотевици, рутинно последвани от Белия дом с уверения, че нищо не се е трансформирало.

Запазването на безмълвие по абсурда с Тръмп може да стане експоненциално по-трудно с развиването на акцията.

Възможно е републиканецът да бъде съден в разгара на предизборния сезон следващата година, което ще направи тематиката съвсем невъзможна за отбягване - изключително когато Тръмп трансформира процеса си в средство за нездравословни тайни теории за хипотетична корист с власт в Белия дом.

Политологът и създател на книга за президентството Лара Браун съобщи, че Байдън постъпва вярно - и че опитите да се прегледа въпросът при всички случаи биха били безполезни.

" Нищо положително не може да произтече от това той да приказва обществено по този въпрос. Юридическият развой ще се развива през идващите доста месеци и каквито и резултати да се получат, изказването ще бъде задоволително ", сподели тя. " Поддръжниците на Тръмп не харесват и не имат вяра на Байдън. Мнозина даже не имат вяра, че той е законният президент. И няма нищо, което може да бъде казано от който и да е демократ, камо ли от президента Байдън, с цел да ги убеди, че Министерството на правораздаването работи в полза на върховенството на закона и на американския народ. " /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР