Какво е това жена, коя е жената и с какво

...
Какво е това жена, коя е жената и с какво
Коментари Харесай

Енергиен обмен при жените и мъжете

Какво е това жена, коя е дамата и с какво се разграничава от мъжа? Господ Бог не е основал просто по този начин мъжа и дамата – те се разграничават между тях. Доколкото всеки от нас има свои характерни функционалности, то и силите се движат по друг метод.

Във Ведите се споделя, че всеки човек има 7 най-активни енергийни центъра,  които назоваваме чакри. На процедура те са доста повече, само че главните са 7. Ние сме устроени по този начин, че при мъжете и дамите в тези центрове силата се движи по друг метод. В някои по посока на часовниковата стрелка, в някои – назад. Какво ни дава интензивността или пасивността на чакрите и по какъв начин се получава по този начин, че  да се допълваме взаимно.

Безопасност

Започваме изпод нагоре. Най-долната чакра е МУЛАДХАРА. Тя дава отговор за развъждане на поколение и е устроена по подобен метод, че при мъжа е дейна, а при дамата пасивна, т.е. мъжът отдава сила, а дамата приема.

Това значи, че това е мъжка функционалност – да дава отбрана. Защита за прекарване на дамата. Да обезпечава базовата сигурност. Нашата задача е да концентрираме вниманието си върху своите отговорности. Задължението на дамата на това място е да се научи да приема. В болшинството от нас има проблеми с приемането. По план ние сме длъжни напълно да се доверяваме на мъжа и да се облегнем на рамото му, вярвайки, че той може да се погрижи за нас.

В доста от нас има всевъзможни родови сюжети и разнообразни контузии. Много постоянно ние не разрешаваме на мъжа да се грижи за нас въобще. Много постоянно дамите споделят: „ Ох, по този начин бих желала мощно рамо ”. Но на процедура се оказва, че е толкоз мъчно да се довериш на някого  и по тази причина предпочиташ да си свършиш всичко сама.

Ако дамата стартира сама да се грижи за издръжката, да вземем за пример на себе си и своите деца, то чакрата стартира да работи в мъжки вид, стартира да става дейна. Ако освен това паралелно до дамата има мъж, то не му остава друго, с изключение на неговата чакра да стане пасивна, т.е. той стартира да приема, а дамата да отдава. Много е мъчно да се обърне след това тази обстановка. Защото отказвайки се от това, на дамата ще  й се стори, че като че ли скача без парашут. Трябва да се разбере, че в случай че имате мъж, само че предпочитате да се грижите сами за своята сигурност, то по този метод сами вземате мъжката функционалност и това е в ущърб и на вашата женственост, и на неговата неустрашимост!

Наслаждение

После следва втората чакра – СВАДХИСТХАНА. Тя дава отговор за насладата и желанията и работи друго. При дамите е дейна, а при мъжете пасивна. Т.е. ние отдаваме, а мъжете одобряват.

Даже във Ведите се споделя, че мъжът е наслаждаващият се, а дамата е тази, посредством която се любува. Това демонстрира, че нашата задача, като дами, се състои в това, да създадем на мъжа комфорт и уют. Много постоянно дамите стачкуват против този пункт, казвайки – по какъв начин по този начин, за какво сме длъжни да им прислужваме, за какво сме длъжни да им сътворяваме удоволствия и да изпълняваме всичките им стремежи? Каква е тази международна неправда?

На процедура тук всичко е заслужено. Защото от 7 чакри  – 3 са дейни при дамите, 3 са дейни при мъжете и 1, последната (7), работи еднообразно при всички. Затова тук няма никаква неправда –  има просто разделяне на функциите. За нас е значимо да разберем, че мъжът също дава нещо, а нашата задача е да му подарим приятност и да изпълняваме неговите стремежи – и тогава към този момент не всичко наподобява толкоз зле.

Тук влизат всевъзможни наслаждения, в това число и половите, насладата от храна, реда в дома. Т.е. идеалната жена е длъжна да сътвори на мъжа подобен свят, в който той с лекост може да се намира, да му е удобно и неговите съществени стремежи да бъдат задоволени. И не просто да бъдат задоволени, а той да изпитва приятност от това. В това е значителното разграничение.

Ще приведа елементарен образец. Ние с мъжа ми имаме обичан ресторант и там готвят доста вкусно. Т.е. при същите цени кухнята е превъзходна, в нея дори пържените картофи са изумителни. И безусловно през вчерашния ден ние идваме, а той към този момент беше закрит. Но пък беше открит нов ресторант до него и взехме решение да похапнем в него. Оказа се, че там цените са същите, и храната е вкусна, само че в нея лисва това сладко зрънце, частичката от душата. Оказа се, че похапнахме вкусно, само че приятност нямаше.

Същото е и в фамилията. Може да сготвите на мъжа си някакви пържени картофки или яйца, само че с такова отношение – „ яж и ме остави намира ”. А можете да извършите това по този начин, че всякога след закуска, обед или вечеря той да получава приятност.

По същия метод можете да постъпите и в половите връзки. Можете да изпълнявате съпружеския дълг и да казвате – „ по кое време най-сетне ще свърши това? ”, а можете да извършите по този начин, че мъжът фактически да се любува на процеса. Нищо, в случай че това не е всеки ден, дори не всяка седмица. Нека да бъде ежемесечен карнавал – само че по тази причина пък какъв!

Пари

Продължаваме с третата чакра – МАНИПУРА.  Това са парите, виталната сила, достиженията. Тя е дейна при мъжете, надлежно пасивна при дамите. Тоест мъжът дава на дамата. Жената приема. И тук дамите отново имат проблем.

Аз много постоянно получавам писма, че дамата не може да взима пари от мъжа си. Или се срами да му изиска пари за някоя рокля. Често се случва, когато дамата е работила сама, обезпечавала се е, а след това се омъжва и излиза по майчинство. И тя не работи, желае нещо да купи, а се срами да изиска от мъжа си.

И тъкмо в такава обстановка става доста сериозен спор. Защото в случай че дамата се отхвърля да взима пари и витална сила, то или мъжът престава да дава и минава в малко по-различна позиция, или приходите и силата му понижават. Т.е. една от аргументите, заради която мъжете заработват по-малко е, че дамата нищо не желае. Жената споделя, че на нея нищо не й би трябвало, „ ботуши не ми трябват, аз още старите не съм износила ”.

Ако дамата има такова отношение към себе си, отношение към парите и отношение към мъжа, то мъжът няма да заработва доста, тъй като просто не му трябват. Мъжете по природа са много аскетични. Вие вероятно сте виждали квартири на ергени, на тях им би трябвало напълно малко. Легло, печка, тиган, яйца за закуска и това е всичко. И нищо повече не им би трябвало.

Понякога в тази обстановка мъжът престава да печели и става жиголо. Или намира онази, която ще го подтиква за достижения със своите условия и стремежи.

Затова наше обвързване като дами е да се научим да одобряваме от мъжете пари, дарове, да одобряваме някакви достижения и подвизи, които те вършат в наше име.

Има и различен вид, когато дамата стартира да печели доста. Тя стартира да мисли, че това е най-важната й задача в живота – да обезпечава фамилията, да го храни, „ това тъпо дребосъче нищо не може ” и така нататък

Т.е., в случай че дамата уверено се ангажира с интензивността в този аспект, то за мъжа не остава нищо. Жената е взела всичко. На него му остава единствено да приема. Тогава той става домошар, под чехъл и така нататък

Любов

Следващата чакра е АНАХАТА – сърдечната. Тя дава отговор за любовта и благосклонността. Това е наша, женска чакра. Т.е. ние, като дами, сме длъжни да даваме, а мъжът да приема. Обратното е некомфортно.

При болшинството от вас вероятно е имало подобен поддръжник, който е изпълнявал всичките ви прищявки, който е правел всичко, което желаете – и цветя, и това, и това. И в устата ви гледа, и просто такава обич, и вечер ви посреща, и заран ви изпраща. А вие го гледате и разбирате – добър човек, отлично момче, само че не мога да го обичам. И се самоупреквате за това, че е толкоз добър, а не го обичате.

Просто по тази причина тъй като мъжът е взел интензивността в тази чакра, в сърдечния център. Той е почнал да дава и дамата няма избор. Тя не може да обича. А ЛЮБОВТА – ТОВА Е НАШЕТО ЖЕНСКО НАЧАЛО!

Ако дамата не може да обича, да се осъществя в тази чакра, то на нея й е доста тежко. И по тази причина такива връзки най-често не могат да се осъществят. Затова  желанието „ аз желая мъжът ми да ме ухажва сантиментално, да прави това и това, и ето по този начин да ме обича, и другояче да ме обича ” е просто красива картинка. Ако се случи по този начин, то на процедура това въобще няма да ви зарадва.

Затова се радвайте, в случай че мъжете ви не одобряват отговорността за този център и ви разрешат да се реализирате в него. Тогава вие ще можете напълно да разгърнете капацитета си в него, да вършиме приятни сърпрайзи и да го глезете.

Това не значи, че той цялостен живот единствено ще приема и няма да дава нищо в подмяна. По-скоро, той също ще прави нещо за вас, само че това няма да бъде в този център. Това ще бъде да вземем за пример на равнището на трета чакра – т.е. ще ви прави някакви дарове, или на първа – някак ще стартира да се грижи за вас във връзка с жилище или някакви базови движимости.

Затова не очаквайте от мъжете неземна романтика и извършване на капризите ви, тъй като то е наша отговорност – да изпълняваме стремежи, да даваме приятност и да обичаме. Това е женска отговорност. Мъжът ще ви отговори с нещо друго. С дарове и чувство за сигурност.

Себеизразяване

Петата чакра е ВИШУДХА – другарство, себеизразяване. Мъжът дава – дамата приема. Мъжът е деен.

За мъжа е значимо да показва себе си, да се осъществя в живота. За дамата главната реализация е фамилията. Реализирането отвън фамилията е вторично.

Ако дамата се е научила да подарява обич в четвъртия център, само че тази сила се издига в мъжа по-високо, и той желае освен да заработва пари, освен да обезпечи фамилията на базово равнище. Той към този момент желае да остави свои следи в историята, някакво завещание. Иска с нещо да усъвършенства този свят – на това равнище постоянно мъжът стартира да прави велики каузи, световни подвизи.

И всички тези подвизи се вършат в името на дамите. Нашата задача на това място е – да одобряваме. Радостно и с обич. Както принцесите и кралиците одобряват почести от сражаващите се рицари. За да има за кого те да правят кръстоносни походи, да пазят Родината или да избавят планетата от екологична злополука.

Затова, в случай че вие желаете вашият мъж освен да претърпява и да печели за хляба, а фактически да се осъществя и да трансформира света – учете се да го обичате. Енергията на вашата обич е способна да повдигне в него силата до петия център.

Освен това, този център е центърът на общуването. Например добре е, в случай че приятелите на фамилията това са приятелите на мъжа.Не вие го водите в своята компания и го заставяте да поддържа връзка с вашите приятелки, а той ви вкарва в някакъв собствен кръг, основава ви някакво другарство и основава връзки сред фамилиите.

Ясновидство

Шестата чакра е АДЖНА. Жената отдава, мъжът приема.

По принцип дамата следва да бъде основен асистент на своя мъж. И главната нейна помощ не се състои в това да прави нещата, които той обича, а да му даде това, което той не има по природа – ясновидство.

Да допуснем, че дамата постоянно дава доста положителни препоръки на мъжа. Тя има вътрешен глас и постоянно усеща и споделя – „ нещо този човечец, с който искаш да подпишеш контракт, не ми харесва ”. В идеалната обстановка мъжът се вслушва в нейните интуиции. Ако той има задоволителна значителност в своите три центъра – осъществен е като глава на фамилията, в кариерата и има някаква задача – елементарно приема рекомендациите на жена си.

Жената доста постоянно усеща някои неща и споделя – „ слушай, този човек не ми харесва, хайде да не работим с него; или –  аз предусещам, това няма да свърши добре ”. Минава някакво време и всичко се случва таман по този начин.

При мен постоянно става по този начин,  когато някой човек не ми харесва, въпреки и без забележима причина. Преди не споделях на мъжа си. А след това се получава обстановка, в която индивидът се разкрива в не напълно добра светлина.

Аз разбрах, че моята задача е да предпазя мъжа си. И започнах да му споделям чувствата си. В началото той не ми се доверяваше. Но след две съществени обстановки стартира да ме пита за мнението ми по отношение на хората. Особено по отношение на партньорството и взаимната работа с някого.

Ние сме души

Седмата чакра е САХАСРАРА. Тя работи при всички еднообразно – това е връзката ни с Бог. И няма значение дали сме мъж или жена. На първо място всички сме души, а душата няма пол.

Половите разлики са значими тук, на Земята, с цел да осъществим задачата си, заради която сме се родили. Половата принадлежност ни основава рамки, които можем да запълним по този начин, както изберем. Може да се каже, че давайки ни женско тяло Господ просто стеснява кръга и по-точно отбелязва ролята, която би трябвало да изиграем тук.

А по какъв начин е при вас?

Най-големите изкривявания нормално са по четирите долни чакри. Те основават база за естетика на по-висшите равнища. Затова огромната наша задача в този живот е да се научим да одобряваме от мъжа от първата и третата чакра. И също така – да се научим да отдаваме от втората и четвъртата. Което в действителност най-често не умеем.

Олга Валяева

Инфо: http://www.valyaeva.ru/      /.

Превод от съветски Петя Стоянова

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР