Какво е скипингСкипингът е познатото на всеки от нас скачане

...
Какво е скипингСкипингът е познатото на всеки от нас скачане
Коментари Харесай

Скачане на въже: най-достъпният начин да влезете във форма

Какво е скипинг

Скипингът е познатото на всеки от нас скачане на въже. Подценявано в детството, заниманието през днешния ден е съвременен метод за пълноценна кардио подготовка. Скачането ще помогне освен да отслабнете, само че и да укрепите сърцето, кръвоносните съдове, дихателната система и да развиете устойчивост.

15 минути скипинг дневно ще усъвършенства кръвообращението, ще форсира метаболизма и процеса на изгаряне на мазнини, а също по този начин ще помогне за тонизиране на мускулите на ръцете и краката. Един час интензивно скачане на въже изгаря приблизително към 700 калории.

Екипировка

За скачане ще ви трябват комфортни облекла, за предпочитане стегнати (за да не се закачат за въжето) и покриващи тялото (за да се сведат до най-малко вероятните наранявания), маратонки за бягане (те са най-удобни за сходно занимание) и самото въже.

Въжетата за скачане са гумени и от мека пластмаса. Първите са евтини, доста лесни за намиране, подобаващи както за начинаещи, по този начин и за спортисти, само че от удара им могат да останат ожулвания и белези. Вторите са по-скъпи, също доста постоянно срещани, само че не са подобаващи за всеки. Ще би трябвало да свикнете с тях, защото пластмасата е доста по-лека от гумата, което значи, че ще би трябвало да въртите въжето с огромно изпитание. Но това си има плюсове – калориите ще горят доста по-бързо. Има и разлика във въжетата във връзка с тежестта на дръжките: колкото по-тежки, толкоз по-голямо ще е натоварването в мускулите на ръцете.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР