Какво е отношението ви към комплиментите? Как реагирате, когато някой

...
Какво е отношението ви към комплиментите? Как реагирате, когато някой
Коментари Харесай

Най-бързият начин да станете по-уверени

Какво е отношението ви към комплиментите? Как реагирате, когато някой ви направи комплимент?

За част от хората не е елементарно да бъде признато хвалебствие. То основава дискомфорт, неловка обстановка. Ако долавяте, че приказваме за вас, то днешният материал е тъкмо за вас.

Спрете да отхвърляте комплиментите. Ето няколко метода да се справите със задачата.

Следващия път, когато някой ви направи комплимент:

1. Кажете „ Благодаря “
Научете се най-сетне учтиво да казвате „ Благодаря “, когато ви вършат похвали. Обърнете внимание на обстановката. Колко бързо изстрелвате думите си, дали насочват диалога към друга тематика? Спрете за момент и изречете нещо жизнерадостно, като „ Благодаря! Току-що направи деня ми по-хубав! “.

2. Не бъдете егоисти
Приемете комплимента и постоянно го споделете с тези, които са съдействали за това.

3. Не спорете и не отричайте
За да не изглеждате по този начин, като че ли се стремите да притегляте постоянно вниманието, се случва да отричате мотива за комплимент. Правейки това, губите.

Когато отричате или оспорвате комплимента, вие поставяте другата страна в неловка обстановка – постанова се тя да коментира за какво мисли по този начин. Вместо това ловко се настанете в светлината на прожекторите.

4. Насладете се на прожекторите
Когато някой ви каже, че изглеждате в чудесно въодушевление, да вземем за пример, вместо да изпадате в неловки размисли, просто си признайте повода – „ Благодаря! Радвам се, че планът завърши добре и всичко е наред! “.

5. Приемете комплимента драговолно
Един откровен комплимент носи огромно значение. Някой е решил да показа с вас мнението си, също така е хвалебствие и се отнася за вас. Повярвайте му.

Не просто изслушайте думите му, в действителност им обърнете внимание и приемете комплимента драговолно. Така освен вашият ден ще е страховит, само че и ще станете по-уверени в себе си. /profit.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР